prst prst

Pejt volit / #dostjansizma

Več kot dve leti smo čakali na ta trenutek. Na volitve. Na trenutek, ko bo oblast zopet dobila od ljudstva izbrana oblast in ki nas ne bo imela več kto dve leti za talce, da so si lahko omastili brke, se maščevali za naprej in za nazaj in nas porinili v drek iz katerega ne bomo izplavali naslednjih par let. Danes je čas, da se brcneš v rit in gre volit. Danes je čas, da rečemo #dostjansizma, saj si Slovenci zaslužimo več in boljše od te do obisti pokvarjene ablasti.

Današnje volitve bodo najbolj prelomne v zgodovini Slovenije. Če danes ne pade vlada Janeza Janše in se za vedno poslovi od političnega parketa, potem nam je prav, da imamo to kar imamo sedaj. Če so ljudje srečni s tem, da jim nekdo meče njihov lastni denar v glavo in se navdušujejo nad tem, da se ablast hvali, da so oni dali ta denar, potem ne potrebujemo sprememb.

Če smo volivci tako bebasti, da padamo na poceni floskule o gospodarski rasti, o tem kaj vse so SdSovci zgradili in predvsem o tem, da so oni delali za narod, potem si zaslužimo Janeza za vedno. Če je to posledica “štokholmskega sindroma” ok, če pa je to “mindset” slovenskega volivca, potem si ne zaslužimo drugega kot Janeza.

Vsak naj si vzame par minut časa in kontemplira dogajanje zadnji dve leti. Dve leti Slovenije, kjer smo namesto demokracije imeli najslabše vrste fašizem in kjer so tisti pri “koritu” odločali o naših usodah. Zapirali so nas v občine, uvedli policijsko uro, prepovedali opravljati svoje delo, grozili, zaplinjali, kaznovali … Ne, to ni zgodba iz kakšne tuje države, kjer je diktatura. To je Slovenija pod Janezom Janšo.

In če ti vse to ni dovolj, da se spokaš na volitve in sam odločaš o svoji usodi, potem si zaslužiš Janeza in njegove kolaborante, ki so glasove, ki so jih dobili na podlagi kategoričnega zanikanja sodelovanja z Janezom, ukradli in izneverili volivce. In ti isti ljudje sedaj kandidirajo na satelitskih strankah Janeza.

En golob lahko prinese pomlad v deželo. Verjetno se ne bosta cedila med in mleko, kot so nas 30 let “fopali”, bomo pa dobili življenje vredno življenja. In namesto razdvajanja, groženj, nasilja bomo dobili ljudi, ki se zavedajo svoje odgovornosti, predvsem pa ki se zavedajo, da si Slovenci zaslužimo več.

Čas je, da rečemo NE “janševi demokraciji”. Čas je da kozjanskega bika postavimo pred vrata parlamenta. Čas je, da se Toninov nasmeh izbriše iz obraza in bo lahko spet zgolj in samo nepomemben del opozicije. Predvsem pa je čas, da se nivo komuniciranja, ki ga je postavil Janez s svojo kamarilo premakne iz tega dreka v nekaj, kar si dejansko zaslužimo.

Pejt volit in odloči sam o svoji usodi, namesto, da to storijo tisti, ki so nas dve leti tlačili in nas zatirali. Slovenija potrebuje vsak glas in samo enotni lahko Janezu pokažemo sredinca!

prst