matej tonin socializem in banane matej tonin socializem in banane

Po porazu na volitvah množično zaposlujejo svoje kadre in podpisujejo škodljive pogodbe

To, kar se dogaja zadnje tedne po volitvah je grozljivo. Množično zaposlujejo svoje kadre na različna ministrstva in državna podjetja, zaposlujejo svoje ljudi v obveščevalno službo in množično podpisujejo škodljive pogodbe, ki jih bo seveda morala odplačevati naslednja vlada, ki jo bo sestavil dr. Robert Golob. To, kar se dogaja zadnje čase je kriminal in še en dokaz kakšne sorte ljudje so ti škodljivci, ki so dve leti lomastili po državi in jo pustili v zelo slabem stanju.

Kdor je mislil, da bo Janez po volitvah nehal lomastiti po državi se je motil. V bistvu je sedaj zanj idealna priložnost, da nastavi svoje kadre na vsa mesta na ministrstvih, da nova vlada in novi premier ne bodo mogli normalno opravljati svojega dela in se bodo morali ukvarjati še s tem problemom. Pri Janezu je vse deja vu in že večkrat ponovljen enak scenarij.

Vsakomur v Sloveniji bi moralo biti jasno, da je pač to njegova taktika in posledično bi morali sprejeti zakon, da vlada, ki je bila poražena na volitvah ne more in ne sme več sprejemati odločitev do konstituiranja nove vlade. V tej situaciji bi morali anulirati vse škodljive pogodbe, ki se podpisujejo na zalogo, ker se pač lahko in odpustiti vse ljudi, ki so jih zaposlili v tem vmesnem času.

Kaj je primer podpisa škodljive pogodbe? To, da gre Matej Tonin v Nemčijo podpisati pogodbo o nakupu 45 osemkolesnikov boxer za katere bomo Slovenci plačali 343,4 milijona evrov. Pa to je samo en izmed primerov, ki bode v oči v tem času in ki se odvija na očeh javnosti. Kaj vse se dogaja zadaj bomo verjetno izvedeli kaj kmalu in ugotovili, da so nas “zapufali” za naslednjih n-let.

Druga stvar je imenovanje veleposlanikov, ki jo je podpisal precednik Pahor. Vsakomur v Sloveniji je jasno, da je Pahor brez hrbtenice in se upogne pred Janezom, ko ta tleskne s prstom. In to kljub dejstvu, da je novi premier opozarjal, da so ta imena, ki so se pojavila zanj sporna in da s temi imeni ne bo mogel voditi zunanje politike kot bi jo želel. Ampak za Pahorja je to povsem nepomembno, saj mora Janši služiti do konca in še naprej. S čim ga Janez drži za jajca si lahko samo predstavljate, ampak očitno je nekaj zelo konkretnega. Pahor je v tem mandatu zgolj dokazal, da je marioneta, ki nima ne jajc, ne poguma biti karkoli drugega kot samo žalostni mali človek, ki se udejstvuje na instagramu, kjer so večinoma prisotne mlajše generacije in tako zdravi svoje komplekse.

Nič kaj zavidljivo delo čaka dr. Roberta Goloba in njegovo ekipo, ki ji bodo cel mandat padali okostnjaki iz omar. Ampak kdor je pričakova karkoli drugega od poraženca na volitvah, se je krepko motil. Janez pač ne zna častno priznati poraza, kajti zanj je Slovenija njegov fevd, kjer se lahko do mile volje izživlja in skrbi za svoje ljudi. Pri slednjem mu res nihče ne more oporekati.