Kako veš, da je konec predvolilnega časa in da so volitve mimo? Danes še aktualna vlada je pred volitvami želela prikazati državljanom kako ona skrbi za njih. Računi za električno energijo so bili pred volitvami precej nizki, saj na njih ni bilo omrežnin in vsega ostalega. Ker so volitve izgubili nas sedaj čaka stik z realnostjo. Konec predvolilnih bonbonier in cene električne energije gredo močno navzgor.

Seveda je to vsak, ki mu je jasen modus operandi Janeza Janše lahko pričakoval. Pred volitvami je pač potrebno metati ogromne količine denarja med državljane, da gredo na volitve in volijo zanj. Načrt se mu je povsem “sfižil” in realnost je takšna, da so mu državljani pokazali “fakof”.

Glede na to, da je dr. Robert Golob, novinec na političnem parketu, močno porazil Janeza Janšo, se seveda desnosučni mediji v teh dneh poskušajo diskreditirati vse, ki so povezani s stranko Gibanje Svoboda. Deja vu in zopet nič novega.

Gen-I je napovedal, da bo sedaj dvignil cene električne energije za svoje odjemalce in taisti prej omenjeni desnosučni mediji so za to potezo našli krivca – dr. Robert Golob. Tista oseba, ki ji zaradi interesov ablasti niso podaljšali mandata in ki nima z vodenjem in odločanjem o ceni električne energije v družbi Gen-I nobene veze, je seveda kriva za podražitev.

Najbolj smešno pri tem je, da volivci desnega pola temu celo verjamejo. Kako pač ne. Saj verjetno taisti volivci verjamejo, da sloni letijo in da je Janez brezmadežen.

Pa nazaj k električni energiji. Seveda je ablast imela veliko možnosti, da pravi čas, ko se je začela energetska kriza regulira cene električne energije. Pa tega ni naredila. Ko je bila zima že mimo so šele “njihovi ukrepi” dosegli državljane. Verjetno, če bi bile volitve februarja, bi bili tudi ti ukrepi, ki so bili zgolj pesek v oči, prej realizirani. Ampak ja, smešno je bilo videti domoljupce, ki so bili navdušeni nad nižjimi položnicami električne energije in sedaj, ko bo oblast prevzel dr. Robert Golob bodo zopet zneski na položnicah visoki. Ne moreš zmagati, kajne?

Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem