Kaj je perverznost? Da dve leti v Sloveniji vladaš z odloki, ki so bili večinoma protiustavni in ko stopiš v opozicijo že prvi dan vložiš v parlamentarni postopek 30 predlogov zakonov in tako povsem odkrito nagajaš novi oblasti. Toliko o “povezovanju in sodelovanju”, ki ga je zadnje dni omenjal Tonin, kajne?

Je kdo resnično pričakoval, da se bo desnica kar tako vdala usodi, ki ji jo je določil narod na volitvah? Da bodo konstruktivna opozicija? Upam, da ne, saj bi bil to krepak mimosunek. Jasno je, da Janez s svojimi pribočniki ne bo dovolil, da se mu dokaže, da je bilo njegovo vodenje države povsem diletantsko in da so v dveh letih “zajebal vse, kar se je zajebat dalo”.

Kako to storiš? Z napadi na koalicijo. Saj to je edino, kar desne stranke znajo. Ko so v opoziciji bi bile državotvorne, ko pridejo na ablast so diktatorne. Modus operandi, ki se ponavlja vsakič, ko desni pol pride na ablast in ki za seboj pusti opustošenje in je potrebno več let, da se “sranje” sanira in da Slovenija spet pride na zeleno vejo.

V luči preteklosti je poteza, da so SdSovci skupaj z NSi vložili 30 predlogov zakonov v parlamentarno proceduro povsem nekaj normalnega. Ker je dr. Robert Golob omenjal, da bodo najprej spremenili zakon o medijih in RTV,  je desni pol seveda pripravil “svoj zakon” o ten in tako dokazal, da bodo metali polena pod noge povsod kjer bo mogoče. In takole se je začelo, še preden je bil sestavljena vlada in predstavljena javnosti.

Verjetno bo prvi dan po zaprisegi nove vlade, če bo do tega prišlo, ker očitno se Janez še vedno ni vdal v usodo, interpeliranih več ministrov, ki sploh še niso začeli s svojim delom – ampak za desni pol je to nepomembno. Oni bodo “konstruktivna opozicija” – ampak v maniri domoglupcev očitno niti ne razumejo kaj ta beseda pomeni.

Ni smešno. Je pa žalostno, da se “kalimeroti” z desnice ne morejo soočiti z rezultati volitev in bodo na vsak način poskušali spodkopavati voljo ljudstva, ki je Janez dala cvek za njegovo vodenje države in se odločila, da ga ne želi več na mestu, ki si ga celo življenje želi. Ja, narod jim je dal fak of, ampak oni se delajo kot da do tega sploh ni prišlo.