Dve leti je bil precednik tiho, ko je ablast lomastila po Sloveniji. Borut Pahor si pač ne zasluži izraza predsednik, Ker se je pred leti odločil, da ne bo moralna avtoriteta – ker pač oseba, ki ji je pomemben zgolj lastni jaz in fotografije za instagram, kjer so predvsem mlajši, le to ne more biti. Dve leti se ni oglasil, ko je državo vodil Janez Janša. Ko dr. Robert Golob dobi volitve, se precednik oglasi in poziva k nakupu osemkolesnikov in k “sodelovanju”. Pa dobr, no, s čim te Janez vleče za jajca, ki jih očitno nimaš?

Ko pride beseda do Boruta Pahorja ne morem biti vljuden in spoštljiv. Ne gre. Njegov modus operandi zadnji dve leti je ovrgel vsak dvom v to, da je lahko on predsednik RS in vseh državljanov. Ne more biti.

V bistvu si tako brezjajčne osebe ne bi želel blizu sebe, kaj šele, da bi bila takšna oseba glavni vodja oboroženih sil, če bi prišlo do česarkoli. Pa vendar se je narodu zdel to odlična izbira za predsednika RS, kljub temu, da je višek njegove kariere v zadnjih dveh letih uklanjanje pred politiki Janeza Janše in nojevsko tiščanje glave v pesek.

Aja, pa da ne pozabim – svoj vrhunec vedno znova doživi, ko objavi fotografijo na instagramu in ga mladi fantje in dekleta všečkajo. Verjetno bi kak strokovnjak na tem področju lahko povedal kaj na to temo, ampak mislim, da ni potrebe za strokovnjaka, kajne?

V bistvu bi bilo smešno, če ne bi bilo simptomatično, če se ne bi Pahor po dveh letih “gledanja stran” sedaj kar naenkrat odločil, ko je volitve dobil dr. Robert Golob, da bo zopet “moralna avtoriteta” in se bo oglašal glede dogodkov v Sloveniji. Prvi njegov “odziv” je bil komentiranje, da vojska potrebuje “bokserje” za 340.000.000 evrov. Ker to pomeni varnost Slovenije. Pa saj se hecajo vsi skupaj. Z malce bolj natančnim orožjem ves ta nakup nekdo spremeni v staro železo v par minutah. In to naj bi obranilo Slovenijo in zaščitilo vojake na tujih misijah? Seveda. In sloni letijo.

“Minister, predsednik vlade in države se mora vzdržati skušnjave, da takoj, ko pride na oblast, zamenja stvari.” Tole pa je njegova druga izjava, ki jo je izjavil v intervjuju za Svet24. Saj vam je jasno, kajne? Seveda bi morala nova oblast, ko bo začela voditi državo mirno prenašati vse nastavljene kadre Janeza Janše, ki je dve leti uspešno menjal kadre na položajih in je številka presegla 1700 menjav.

Se je takrat precednik oglasil? Ne! Bil je tiho kot rit. Sedaj se oglaša, ker očitno ga Janez drži za jajca, ki jih že dolgo nima več. Kaj tako groznega ima v rokah Janez, da je celo Pahorja sram? Lahko si predstavljate, kaj bi v prah sesulo ves njegov “mačo stil”, kajne?

Sicer pa je Borut Pahor zelo žalostna figura, ki se pač trudi biti všečen vsem, na koncu pa izpade zgolj samovšečen, vsi ostali pa se mu smejijo v brk.