Brina festival dzina Brina festival dzina

Brina, ljubljanski festival džina / 4. junij 2022

Brina, ljubljanski festival džina, je odmeven projekt ustvarjalcev priljubljenih kulinaričnih druženj, kot sta Odprta kuhna in Pivo & Burger Fest, kot partner pa se festivalu tudi letos pridružuje Turizem Ljubljana z znamko Gourmet Ljubljana. Druga izvedba ljubljanskega festivala džina bo v družbo najboljših destilarjev, kuharskih mojstrov ter specialistov za miksologijo ljubitelje žlahtnih pijač vabila v soboto, 4. junija 2022, med 12. in 23. uro.

Ljubitelji džina in drugi uživači se bodo ves dan lahko poigravali s spajanjem in združevanjem raznolikih arom ter okusov najboljših domačih in tujih džinov, ki jih bodo skupaj s sončnimi žarki znova lovili v festivalske kozarce.

»Džini, ki jih bodo domači destilarji in miksologi predstavljali na letošnji Brini, pripovedujejo o strasti, o spoštovanju lokalnega okolja in o izjemni zavezanosti obrti, ki je pri nas prisotna že od nekdaj. Vsi ti elementi se združijo v prvovrstne butične izdelke, ki z razlogom navdušujejo vse širši krog ljudi in v zadnjem času dosegajo tudi svetovno slavo. Ponudbo bodo dopolnili tudi najboljši svetovnimi džini, ki so pri nas orali ledino in nam razkrili ta svet izjemnih okusov,« sta ob pripravah na festival povedala Alma in Lior Kochavy, soustanovitelja Brine.

Festival Brina bo ponudil izvrstno platformo za osveščanje o izjemni naravni dediščini, kakovosti slovenskega brina ter drugih botaničnih dodatkov in predvsem ustvarjalnosti nove generacije domačih destilarjev. Hkrati bo z atraktivnim programom zaokrožil kulinarično ter turistično ponudbo prestolnice, ki s svojo pestrostjo privablja mnoge domače in tuje obiskovalce. Osrednji del festivala bo namenjen predstavitvi izdelkov več kot 15 razstavljavcev, med katerimi bo večina predstavljala slovenske džine, in iskrivih koktajlov, ki jih navdihuje ta žlahtni okus.

Za dobro družbo pisanim koktajlom bodo z odličnimi jedmi poskrbeli priznani kuharski mojstri, zaslužni akterji domačega gastronomskega razcveta, ki s svojo ustvarjalnostjo bogatijo široko ponudbo, zbrano pod okriljem projekta Gourmet Ljubljana. Posebej za Brino bodo z ekipami zasnovali nabor dobrot, ki jih je navdihnil brin in se odlično podajo k napitkom z džinom.

Brina festival dzina