stavka rtv stavka rtv

Podpiram stavko zaposlenih na RTV Slovenija proti vodstvu televizije #stavkamo

Podpiram stavko zaposlenih na RTV Slovenija proti vodstvu televizije. To ni stavka proti javnosti ali proti vladi. Je pa stavka proti škodljivcem na položajih znotraj RTV Slovenija, ki se vsak na svoj način trudijo, da bi uničili javno televizijo in jo spremenilo v svoj medij, ki bi služil prikazu zgolj njihove resnice!

Kljub stavki na RTV Slovenija in MMC-ju bodo poskrbeli za vse informacije tako v oddajah znotraj RTV Slovenija kot tudi na multimedijskem portalu. Le v vmesnem času bodo za eno uro odložili delo in se bodo zbrali pred RTV Slovenija in pokazali, da mislijo resno.

Ena izmed pomembnejših stavkovnih točk je: “Če ne bo sklenjen sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev do 30. 5. 2022, zahtevamo odstop generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha, odgovorne urednice Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranke Rebernik in v. d. urednika uredništva za nove medije Igorja Pirkoviča ter odstop predsednika Programskega sveta RTV Slovenija Petra Gregorčiča.”

Bravo! Sicer vsaj leto dni prepozno, ampak boljše enkrat kot nikoli. Predvsem pa je bil že skrajni čas, da se uprejo ljudje, ki delajo na nacionalki tem škodljivcem, ki uničujejo to kar se je gradilo leta in leta. Za njimi pa bo ostalo samo pogorišče in povsem negledljiv program.

Spomnimo se samo par stvari, ki so se zgodilo v zadnjem času. Začnem lahko z vodenje Pirkoviča predvolilnega soočenja s katerega so odšli gostje, ker je bil nesposoben voditi oddajo. Spomnimo se ukinitve oddaje Studio City pred volitvami in kasnejša odločite, da ne podaljšajo pogodbe Marcelu Štefančiču. Da ne govorim o ukinitvi honorarja za kolumniste oddaje Studio City.

In še in še in še bi lahko našteval. Za te zgoraj omenjene štiri “vodje” na nacionalki pa predlagam selitev na Nova24. Tam bodo lahko po mili volji “furali” svojo Janez agendo in uničevali program. In nikogar ne bo to motilo, saj jih itak nihče ne gleda.

stavka rtv