Včerajšnja seja programskega sveta RTV Slovenija je bila takšna “pišurina”, da sem se spraševal, če se to dejansko dogaja ali pa je zgolj in samo zabavna oddaja. Toliko nebuloz kot sem jih slišal od programskih svetnikov že dolgo nisem in niti najmanj ne dvomim, da bi lahko Monty Pythonovci črpali navdih pri teh “svetnikih”. Ob strani vsemu ostalemu me je pa presenetil odgovor Jadranka Rebernik, odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija, ki je izjavila, da ne bo razkrila voditelja Studia City, ker ne želi prevzeti odgovornosti za posledice, ki jih to prinaša!?!

Prosim? Kaj? Odgovorna urednica ne želi prevzeti odgovornosti za to kar prinaša razkritje imena voditelja Studia City? Pa dobr no, a se je vsem domoljupcem v tej državi čist odpeljalo, ker so izgubili volitve in jim je narod pokazal velik “fakof”?

Sicer ne vem kako si Jadranka Rebernik predstavlja mesto odgovorne urednice, ampak tako, da ne razkrije imena voditelja, ki bo prevzel vodenje Studia City je zgolj in samo še en dokaz o popolni nekompetenci odgovornih oseb na nacionalki.

Da bo malce bolj jasno – pred časom naj bi bila Vida Petrovčič tista, ki bi stopila v Marcelove “škornje”. Vendar ni, ker je verjetno ugotovila, da je to prevelik zalogaj zanjo. In javnost je jasno povedala, da ne želi nadomestka za Marcela in posledično je sedaj Studio City retrospektivna oddaja, kjer kažejo stare posnetke, oddajo pa vodi nekdo iz Planet Tv, ki seveda ni dorasel tej funkciji.

Očitno bomo v ponedeljek dobilo novega voditelja / voditeljico oddaje Studio City in bo to presenečenje. Ker Jadranka Rebernik ne razume “brandinga” – Marcel Štefančič je bil Studio City in nihče ne more stopiti v njegove čevlje pa naj je še tako sposoben ali pa tako čislan pri domoljupcih. Še ena oddaja, ki ji je padla gledanost, ko so domoljupci prilomastili na nacionalko in se odločili, da ne bo nihče proti njim znotraj javne televizije.

Jadranki Rebernik pa bi svetoval, da naj se raje sama poslovi od svoje funkcije, ki ji očitno ni dorasla in je ne dojema, da ne bo potem skakanja v zrak, ko jo bodo zamenjali zaradi nesposobnosti in izjav kot je zgornja.

Aja. Pa ajznponar se je včeraj opravičil na seji, da je govoril o tem kako bodo zamenjali novinarje, kako on urednikuje in kako on nastavlja kadre. Ker se je opravičil, je vse ok. Tako nekako si predstavljajo domoljupci demokracijo in lastne pravice. In ker se je opravičil, je za Gregorčiča vse ok in gremo lahko naprej.

Monty Pythonovci se lahko skrijejo pred programskimi svetniki na RTV Slovenija …

rtv slo studio city