robert golob svoboda premier slovenije robert golob svoboda premier slovenije

SdSovci in njihova paranoja pred socializmom / EU čestita dr. Robertu Golobu, Janez pa v jok

Sem mazohist. Včeraj sem bežno spremljal 2. sejo državnega zbora, kjer je dr. Robert Golob s 54 glasovi postal premier in tako bo sedaj sestavil vlado. Dogajanje v državnem zboru je bilo precej smešno in za trenutke nisem bil povsem prepričan, če so poslanci SdSa na isti seji ali pa so se vrnili v čase mladosti Janeza Janše, ko je bil navdušen komunist. SdSovci so namreč v svojih govorih konstantno uporabljali besedo socializem in nas strašili s tem kaj nam prinaša nova oblast in mandatar dr. Robert Golob.

Jasno mi je bilo, da SdSovci ne bodo mogli mirno prenesti poraza na volitvah in krepke zaušnice državljanov, ki so se kljub enormnim količinam denarja, ki jim ga je SdS vrgla v “faco” odločili, da Janez ni prava izbira za njih. Ampak priznam pa, da nisem pričakoval, da bodo v parlamentu govorili takšne nebuloze in strašili narod pred “socializmom”, ki ga po njihovo uvaja Golob v Slovenijo.

V bistvu jih razumem. Oni so se dve leti obnašali “socialistično” – metali so denar med ljudi, ki ga bomo morali mi v naslednjih letih odplačati. V svojih govorih so pogosto uporabili izjavo Margaret Thatcher o socializmu: ‘The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.” Zelo se strinjam z njimi – dve leti so zapravljali naš denar in sedaj, ko so kašče prazne, ko ni več denarja, bodo nehvaležno vlogo prevzeli drugi, ki so prišli na oblast. Ampak pri tem jim bodo SdSovci nagajali po svojih najboljših močeh.

Včerajšnje dogajanje v državnem zboru bi lahko preprosto zapisal kar Peter govori o Pavlu, pove o Petru več kakor o Pavlu. In ravno to strašenje s socializmom pove več o SdSovcih kot o komerkoli drugem.

Mandatar Golob je vzel v koalicijo Levico in ne NSi kot so želeli nekateri mediji, nekateri gospodarstveniki in veliko interesnih združenj. Ker jim je pokazal “fakič” bo seveda sedaj na tnalu vseh teh “interesnih skupin”, ki se borijo zgolj in samo za svoj kruh in se požvižgajo na državljane in njihove pravice. Ampak v bistvu se Golob drži svojih predvolilnih obljub, za razliko od Počivalška in Pivčeve, ki sta pred dvemi leti nategnila volivce in kolaborirala s SdSom in NSijem.

Parlamentarne seje bodo očitno zanimive, saj je veliko novincev v državnem zboru. Obstaja pa tudi stara garda SdSovcev, ki se že leta svaljkajo po političnem parketu in ponavljajo ene in iste floskule že od pamtiveka. Predvsem me veseli, da ti novi obrazi niso obremenjeni s politiko in sranjem, ki ga vrsto let čara SdS in njeni pribočniki, ampak so nasmejani, dobre volje in predvsem pripravljeni delati. Za razliko od desnosučnih, ki so tam samo za to da nagajajo novi oblasti. Ampak, ko imaš enkrat udobno večino lahko marsikaj na hitro spremeniš in začneš vračati Sloveniji mesto, ki ji pripada.

Kljub temu, da je dr. Robert Golob novo ime na politične parketu, pa so včeraj na tviterju začele prihajati čestitke iz EU ob njegovi izvolitvi. Verjetno si je večina teh iz EU oddahnila, ker ne bo več Janez vodil Slovenije. In očitno Golob le ni tako neznan kot so se trudili prikazati desničarji, ki so “opozarjali” na to, da ga ne bo nihče niti opazil.

#godspeed dr. Robert Golob!

robert golob svoboda premier slovenije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja