Marko Pavčnik je včeraj odprl Bistro Lalu v Celju in s tem prinesel zanimivo ponudbo jedi tudi v Celje. Marko Pavčnik je chef, ki ustvarja v Pavusu na gradu Laško. Njegova kulinarika je na vrhunskem nivoju in njegovo kombiniranje z različnimi sestavinami je vredno obiska, ko ste v Laškem, ali pa izleta v Laško samo zaradi njegove kulinarike.
- Restavracija Pavus – grad Laško – topshit hrana
- Projekt 68 kg / hrana ne sodi v smeti / za svetovni dan hrane je Marko Pavčnik kuhal iz 68 kg sestavin
- Chefs’ Stage Šibenik / 700 gostov, 100 chefov, neskončno Michelinovih zvezdic in čudovita izkušnja
Všeč mi je ideja, da tudi v Celju poskrbi za kulinarične presežke, ki bodo na voljo v Bistroju Lalu, ki ima svoj prostor na Trgu Celjskih knezov 3.
Sam še nisem bil v Laluju, se bom pa v naslednjih dneh zagotovo odpravil k njim in preveril, če ima na meniju tudi za tiste, ki se prehranjujemo zgolj vegansko, kar je “jeba” za vsakega chefa, ki ni vnaprej seznanjen s prihodom obiskovalca, ki se prehranjuje tako kot se sam.
Za občutek, kaj bo na voljo v Laluju v Celju – del jedilnika za včeraj:
- Listnata solata, lignji, krompir s ponzujem
- Bao buns, hrustljavi pujs, kimchi
- Ribja rola, hišna tatarska omaka, solata
- Njoki, gobe, parmezanov sabajon
- Glaziran oddojek, zelenjava, zeliščna majoneza
Cene toplih jedi so od 10 do 14 evrov, predjedi od 6 do 8 evrov, sladice pa po 6 evrov.
Glede na to, da cenim kreacije Marka Pavčnika, se resnično že veselim obiska Laluja, predvsem pa uživanja v njegovih zamislih, ki jih prelije na krožnik!
#godspeed Katja in Marko!
Več informacij:
Še par mojih izkušenj:
- Restravracija Pen Klub, Ljubljana / chef Mojmir Šiftar in veganski menu z Juicy Marbles
- Hiša Linhart, Radovljica / chef Uroš Štefelin (Michelinova zvezdica Vila Podvin) in njegov veganski meni
- Restavracija Dam / ena Michelinova zvezdica, chef Uroš Fakuč in njihov veganski meni
- Draga di Lovrana / chef Deni Srdoč / restavracija z Michelinovo zvezdico nad Lovranom
- Harry’s Piccolo, Trst / chef Matteo Metullio / restavracija z Michelinovo zvezdico na Piazza Unità d’Italia
- Najboljša pizza na svetu / L’Antica Pizzeria da Michele, Neapelj / had testira pizze / ocena 5,0
- Kuhaj kot chef / kako sem pripravil vegansko sladico češnjeva pregreha z Markom Brinarjem