Marko Pavčnik je včeraj odprl Bistro Lalu v Celju in s tem prinesel zanimivo ponudbo jedi tudi v Celje. Marko Pavčnik je chef, ki ustvarja v Pavusu na gradu Laško. Njegova kulinarika je na vrhunskem nivoju in njegovo kombiniranje z različnimi sestavinami je vredno obiska, ko ste v Laškem, ali pa izleta v Laško samo zaradi njegove kulinarike.

Všeč mi je ideja, da tudi v Celju poskrbi za kulinarične presežke, ki bodo na voljo v Bistroju Lalu, ki ima svoj prostor na Trgu Celjskih knezov 3.

Sam še nisem bil v Laluju, se bom pa v naslednjih dneh zagotovo odpravil k njim in preveril, če ima na meniju tudi za tiste, ki se prehranjujemo zgolj vegansko, kar je “jeba” za vsakega chefa, ki ni vnaprej seznanjen s prihodom obiskovalca, ki se prehranjuje tako kot se sam.

Za občutek, kaj bo na voljo v Laluju v Celju – del jedilnika za včeraj:

  • Listnata solata, lignji, krompir s ponzujem
  • Bao buns, hrustljavi pujs, kimchi
  • Ribja rola, hišna tatarska omaka, solata
  • Njoki, gobe, parmezanov sabajon
  • Glaziran oddojek, zelenjava, zeliščna majoneza

Cene toplih jedi so od 10 do 14 evrov, predjedi od 6 do 8 evrov, sladice pa po 6 evrov.

Glede na to, da cenim kreacije Marka Pavčnika, se resnično že veselim obiska Laluja, predvsem pa uživanja v njegovih zamislih, ki jih prelije na krožnik!

#godspeed Katja in Marko!

Več informacij:

bistro lalu celje marko pavcnik

Še par mojih izkušenj: