matej tonin matej tonin

Matej Tonin je zavajal / informacijska pooblaščenka zanikala njegovo trditev

Matej Tonin je prejšnji teden v oddaji Tarča zavajal in si izmišljal stvari. Informacijska pooblaščenka je zanikala njegovo trditev iz oddaje in dala prav aktualni vladi, ki želi pripraviti celostno analizo kadrovanja zadnjih dveh let. Tako je Tonin še enkrat dokazal, da ni dorasel svoji funkciji in da je večina njegovih besed – preprosto blebetanje.

“Če bi naša vlada to naredila, ali veste, kaj bi bilo? Najprej bi se oglasila informacijska pooblaščenka, ki bi nam rekla, da vlada nima nobene zakonske podlage, da preverja pravilnost zaposlitve javnih uslužbencev, ne govorim o funkcionarjih, govorim o javnih uslužbencih, in da je to stvar ne ministrov, pač pa upravne inšpekcije.”

Besede ex ministra Mateja Tonina, ki je izgubil tovornjak zaščitne opreme pred mejo z Italijo in ki je naročil letalo za vojsko preko spleta. Predvsem pa besede s katerimi si je Tonin privoščil zavajanje in čisti populizem. Ampak pri tej osebi me nič več ne more presenetiti in tako sem z veseljem čakal odziv informacijske pooblaščenke, ki pa je seveda negirala besede Tonina in mu tako še enkrat več dokazala, da on ni oseba, ki bi mu kdorkoli lahko verjel karkoli.

Odgovor Mojce Prelesnik zavajanju Mateja Tonina je preprost: “Podatki o zaposlitvah javnih uslužbencev (skupaj s podatkom o datumu zaposlitve, premestitve, napredovanja … in podatki o plačah) so tako prosto dostopne informacije javnega značaja,”

Verjamem, da je panika velika ob napovedani reviziji zaposlovanja, ampak da v “boj” pošljejo Tonina pa je tudi precej podcenjevalno. V bistvu pa komaj čakam analizo in upam, da pridejo natančne številke tudi v javnost, da lahko potegnemo zaključek zakaj se ex ablast ni imela časa ukvarjati s samo epidemijo, saj je morala dnevno menjati ljudi na položajih.