prst prst

Tarča in rabote Zdravka Počivalška in Geneplaneta / kdaj gre kozjanski bik na Dob?

Včerajšnja Tarča je postregla z novimi podatki o nakupu ventilatorjev v katerem je sodeloval takratni minister Zdravko Počivalšek aka kozjanski bik in podjetje Geneplanet. Zgodba je sedaj dobila tudi ozadje in priznam, da me ni presenetilo, ko sem videl vsa imena, ki so sodelovala pri tem “poslu”. Srčno upam, da bo naslednja leta kozjanski bik preživel na Dobu in bo tam lahko reševal življenja!

Da je pri poslu med Zavodom Republike Slovenije za blagovne rezerve in podjetjem Geneplanet zelo ogabno smrdelo je bilo jasno vsem. Že pred letom in pol so namreč na dan prišli podatki o tem kakšen je bil modus operandi Zdravka Počivalška in njegovega ministrstva pri nabavi neustreznih ventilatorjev, ki jih je dobavilo podjetje Geneplanet.

Sedaj so na dan prišle tudi marže (skoraj 100 odstotne), natančni podatki o bačnih garancijah (samo 50 odstotna), prav tako pa smo včeraj izvedeli kdo vse je sodeloval v tem bolanem poslu, kjer smo državljani “izgubili” več kot 4.000.000 evrov. In to ni bil edini tak posel, ki se je zgodil v času janšizma in najbolj nesposobne ablasti, ki smo jo dve leti imeli in ki nas je dnevno ustrahovala in predpisovala nove odloke, da se nismo ukvarjali z njihovimi rabotami.

Zgodba je grozljiva, vendar je zgolj in samo potrdilo kako delujejo stvari, ko si pri koritu, kajne kozjanski bik? Vedno se pri takšnh poslih pojavljajo ena in ista imena. Ko se razkrije komunikacijo med vpletenimi pa ugotovimo, da so to navadni prostaki, ki ne bi niti pod razno smeli stopiti v čevlje, ki so jim jih namenili. Ko so včeraj v Tarči prikazali ton komunikacije med deležniki sem se zgrozil – da so to ljudje, ki so nas dve leti zapirali, da so lahko opravljali svoje rabote je jasno vsakomur. In hlev, ki ga mora nova oblast počistiti je ogromen. Ampak lovke bo preprosto posekati, predvsem pa upam, da bo volja, da se bo to zgodilo in uredilo, sicer bo kot sem slišal že dolgo nazaj – tudi če se obrazi zamenjajo, ostanejo iste interesne skupine, ki čez noč zgolj zamenjajo barvo in sodelujejo z novimi, ki so prišli na oblast.

Sedaj veliko upov polagam na nove ljudi na položajih, da bodo prišli do dna teh stvari in da bodo zgodbe dobile epilog. Predvsem pa upam, da bodo posekali lovke tam, kjer je potrebno in da bo nova oblast ugotovila, da imajo tudi med svojimi par “krtov”, ki so tam zaradi interesov. Ne države in državljanov, ampak interesov interesnih združenj, ki nam tako krojijo usodo in se mastijo na naš račun.

Klik za ogled oddaje Tarča

prst