Zakaj desnosučni dušebrižniki nimajo enakih vatlov za vse? Čist preprosto – ker imajo bolj kratek spomin in se ne spomnijo, da je leta 2007 šel Janez Janša na štiridnevni službeni obisk Kitajske s hčerko Niko in spremljevalko Urško Bačovnik. Za njih to takrat ni bil problem, je pa problem, ker je šel dr. Robert Golob v Bruselj s svojimi otroki in je to tudi javno skomuniciral.

Desničarji imajo zadnje dni drisko. Najprej jih je motilo “obnašanje” Urške Klakočar Zupančič na “rdeči” preprogi in se jim je dobesedno “strgalo” – čeprav ni naredila ničesar narobe. Častna garda ni bila v postroju, ampak je bila zgolj in samo tam. Ampak tega niso razumel, kot tudi niso razumeli, da UKZ ni predsednica države.

Potem pa so izvedeli iz tvita uradnega računa Vlade RS, da je šel dr. Robert Golob v Bruselj na vrhunsko srečanja predsednikov držav ali vlad EU in s seboj vzel otroka. Tja je letel z redno linijo in stroške za otroke plačal iz svojega žepa, ker se ti stroški vodijo posebej. In to je bilo dovolj, da se je začela prelivati njihova driska po družbenih omrežjih.

Škoda, ker se pred tem nihče od njih ni spomnil, da je isti storil tudi Janez Janša in da je tole sedaj precej čudna situacija. Da o tem, da so nekateri iskali podobnost s primerom ministrice Aleksandre Pivec, ki pa se je lagala o tem kdo je plačal nastanitev za njena dva sinova.

Jeap. Imam občutek, da se bodo desnosučni naslednja štiri leta vsak dan zaletavali v vrata in se sramotili s svojimi nebulozami, ki jih sproducirajo, ko na vsak način želijo “ustvariti” afero in pri tem pozabljajo, da je to vse “deja vu”.