nova24 tomasic nova24 tomasic

Madžari se umikajo iz Nova24, Boris Tomašič zbira prostovoljne prispevke za obstoj Nova24

Zgodilo se je, kar je bilo vsem bolj ali manj jasno. Po volitvah so se madžarski lastniki odločili, da zapustijo “projekt” Nova24 in da izstopijo iz lastništva. Posledično Boris Tomašič zbira prostovoljne prispevke za obstoj Nova24 in upa, da bodo ljudje pomagali s svojimi donacijami. Še sam bo prispeval 20 evrov za to!!

Deja vu, bi lahko zapisal ob tem. Janez in njegovi so postali prozorni, da se lahko natanko pričakuje njihov naslednji korak. Sploh ni več zabavno vse skupaj, saj bi pričakoval vsaj malce več intelektualnega napora pri vsem tem. Ampak seveda ne.

Ker je Janez dobil krepko zaušnico na volitvah, so se očitno madžarski lastniki odločili, da odidejo s potapljajoče ladje – če bi Janez ostal na ablasti se to zagotovo ne bi zgodilo. Sedaj, ko bodo “donacije” državnih podjetij temu “mediju” ukinjene, je potrebno čim hitreje zapustiti potapljajočo ladjo in se pretvarjati, da je vse ok. Srčno upam, da to pomeni konec tudi za 20+ desnosučnih portalov, ki so jih ustvarili pripadniki SdS stranke in so bili namenjeni zgolj agitaciji in ustvarjajo #fakenews.

Da bi bilo vse skupaj še precej bolj smešno, pa je poziv Borisa Tomašič, ki vodi oddajo Kdo vam laže na tej dotični “televiziji” in ki naj bi postal sedaj največji lastnik Nova24, da zbira prostovoljne prispevke za obstoj tega medija.

Ja, to je realnost desnosučnih medijev po volitvah. Ko se zaprejo državne blagajne, gredo firme “cugrunt”. Oz. verjetno se še spomnite brezplačnikov iz leta 2008, ko so jih isti akterji “ustvarili” pred volitvami, po volitvah pa so se čez noč poslovili od našega medijskega prostora. Seveda so tudi njihove vsebine financirala državna podjetja, tako kot se je dogajalo pri Nova24.

Zabava me, da se Tomašič, ki se je v eni izmed oddaj Kdo vam laže s pomočjo Kadiča spraševal kdo me plačuje, sedaj mora ukvarjati s prostovoljnimi nabirki, da bi ohranil Nova24 pri življenju. Prav ima me, da bi jim nakazal evro in tako dokazal, da sem boljši od njih. Ampak, ne bom. Njim pa se mi res ni treba dokazovati. Njihove oddaje imajo tako bizarno nizko gledanost, da so povsem nepomembne v medijskem prostoru.

Mogoče pa bi lahko Tomašič začel zbirati zamaške, da bi rešil Nova24 …

 

Komentarji so zaprti.