Včerajšnji dan v Sloveniji je bil lep. Očitno se končno vračamo nazaj k svobodi demokraciji. Ustavno sodišče je odločilo, da lahko istospolni partnerji sklenejo zakonsko zvezo in skupaj posvojijo otroka. Ministrica Tatjana Bobnar pa je včeraj oznanila, da bodo naslednji teden že začeli z odstranjevanjem ograje na meji! Bravo in priznam, da sem vesel teh dveh informacij.

Ustavno sodišče je včeraj objavilo sklep, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta skupaj posvojiti otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije. Z drugimi besedami – istospolni partnerji lahko sklenejo zakonsko zvezo in posvojijo otroka.

Seveda je ta odločitev ustavnega sodišča povzročila paniko na desnem polu in neskončno vrsto komentarjev, ki se pač ne strinjajo s tem, da imamo vsi državljani v Sloveniji enake pravice. Njih moti vse. Očitno si oni želijo, da bi se drugače misleči preselili iz “njihove” države ali pa da sploh ne bi obstajali. Miselnost desnega pola je nekje v srednjem veku in očitno niti najmanj ne poznajo ustave. Da tega, da na to odločitev ustavnega sodišča ni mogoče razpisati referenduma, niti ne omenjam. Zagotovo je bil to včeraj “ornk” udarec desnici.

Da bi bila mera polna, pa je še ministrica Tatjata Bobnar sporočila, da bodo ograjo z naše meje s Hrvaško začeli odstranjevati naslednji teden. Sicer je za ograjo poskrbel Miro Cerar, ampak sedaj je čas, da se najdejo bolj humane rešitve za migrante, ki bodo prečili Slovenijo.

Seveda je tudi ta odločitev dvignila pritisk desnice in začele so se zopet grožnje s tem, da bodo migranjte “zavojevali” Slovenijo. Saj se spomnite časa pred volitvami, ko je SdS opozarjala, da so tisoči in tisoči migrantov pred našimi mejami. Da bodo v Sloveniji posiljevali, vlamljali in da bodo “uničili” krščansko Slovenijo.

Nič od tega se seveda ni zgodilo, kot se tudi sicer ne zgodi nič kar desnica uporablja za zastraševanje državljanov.

  • Protest v Crnomlju zgolj predvolilna akcija kaj si misli domacin o protestu