Vožnja po Dunajski cesti, ki so jo prenavljali pred manj kot tremi leti, je lahko zabavna. Bolj pozorno oko bo namreč opazilo, da ob Dunajski cesti iz odtokov, ki so sicer namenjeni “požiranju” vode rastejo rože in drevesa. Očitno je to novost, ki sem jo opazil po zadnjem močnejšem nalivu, ko je voda iz Dunajske ceste zalivala kleti, ker odtoki pač niso uspeli požirati meteorne vode. Čestitke projektantom te rešitve!

Tole zgoraj je bil pač zgolj poskus neslane šale. Žalostno je, da nihče od odgovornih oseb v Ljubljani ne preveri stanje odtokov in jih po potrebi počisti, preden pride do novih poplav, ki so posledica neočiščenih odtokov za meteorno vodo na Dunajski cesti. Verjetno tudi še povsod drugje, vendar tale Dunajska cesta precej bode v oči, ker je bila nedolgo tega prenovljena in na novo preplastena z asfaltom, prav tako pa so urejali tudi odtoke na tem delu ceste.

Očitno bo nov dež poskrbel za to, da bo še več kleti zalitih in da bo škoda, ki je posledica malomarnega čiščenja odtokov ogromna. Prav zanima me kakšen izgovor je, da tega ne morejo urediti? In da raje počakajo, da narava zopet pokaže svoje “zobe” in da nedolžni stanovalci ob Dunajski dobijo “svojo porcijo” vode v kleti in garaže.

Tole ni ok, Mestna občina Ljubljana in za to pristojne institucije. Srčno upam, da danes, ko se popoldan peljem nazaj po tej cesti tega ne bo več in bo nekdo preveril odtoke in njihovo “požiranje” meteornih voda.