Zmerna desnica, pa te fore, so se opisovali NSijevci. Včeraj so dokazali, da so še daleč od tega, da bi bili zmerni, saj nasprotujejo odločitvi ustavnega sodišča glede pravic istospolnih partnerjev in napovedujejo uporabo vseh pravnih sredstev za nasprotovanje odločitvi ustavnega sodišča in posledicam njihove odločitve. Ja, to je ta zmerna desnica, kajne?

NSi pač ne more iz svoje kože. Ministri, ki so bili v prejšnji vladi so včeraj dokazali, da ne sodijo v sredino, ampak sodijo v skrajno desno stran političnega prostora. Zelo poceni metoda za nabiranje političnih točk je tole, je pa še en dokaz, da se v Sloveniji marsikdo pretvarja, da je “zmerna desnica”, ali pa celo da je sredinska stranka, potem pa se ob prvi priložnosti dokaže, da temu pač ni tako. NSi očitno sodi na skrajno desnico.

Seveda se pri tem “oporekanju” odločitve sklicujejo na mnenji dveh njihovih ustavnih sodnikov. Rok Svetlič in Klemen Jaklič sta pač v svoji maniri spisala odklonilni ločeni mnenji, kar je bilo seveda pričakovano.

Škoda, ker se NSi raje ne ukvarja s pedofilijo v cerkvi in najprej “pomete pred svojim pragom”, potem pa se gre “dušebrižne” akcije, ki sicer z realnostjo nimajo ničesar …

Smešno je, da je nemška DSU, ki je vzor NSija, že pred mnogimi leti, ob praznovanju svoje 75 letnice to naredila z oglasom, kjer so bili tudi istospolni partnerji. Če se že želi NSi pozicionirati na sredino, kot poskušajo storiti pred vsakimi volitvami, potem bi vseeno morali malce bolj razmisliti o vsem tem kar se gredo te dni – saj zgolj in samo dokazujejo, da s tem nabirajo politične točke pri ljudeh, ki jih je strah, da “bodo istospolni po Sloveniji pobirali otroke”.

Saj se verjetno spomnite zgodbic o tem, da bodo v Slovenijo prišli migrantje, ki bodo ukradli “našo vero”, posiljevali ženske, kradli naša delovna mesta in množično morili po Sloveniji. Tresla se je gora, rodila se je miš. In nič od tega se ni zgodilo kljub temu, da so si na točno ta način določene politične stranke dvigovale “rejtinge”.

In če kdo verjame, da je Ljudmila Novak drugačna od teh ostalih NSijevcev, se krepko moti. Če kdaj izjavi kaj, kar se marsikomu zdi nenavadnega, potem je za tem verjetno zelo dobra “računica”. V resnici pa so vsi enaki …

Mogoče bi bil sedaj čas, da se začnemo pogovarjati o RKC in njihovem plačevanju davkov in vsega ostalega, kar njim ni treba. Če lahko oni odločajo o naših usodah, zakaj ne bi mogli potem tudi mi odločati o njihovi usodi. Mogoče pa bi lahko šli na referendum, kjer bi odločali tudi o tem.