SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1 SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1

Kras gori, SdSovci pa rajajo v Bovcu / sramota!

Če vas kdo vpraša kaj je definicija sramote, je odgovor zelo preprost. Medtem ko Kras gori, člani in simpatizerji stranke SdS veselo rajajo v Bovcu na svojem letnem taboru. Ja, to je sramota, saj so taisti ljudje, ki sedaj obtožujejo Inštitut 8. marec, da so krivci za požar, želeli v 7. PKP zakonu odvzeti sredstva prostovoljnim gasilcem v znesku 38.000.000 evrov. Da, prav ste prebrali – taisti ljudje, ki so se zahvaljevali gasilcem s slikami gasilcev v ruskih uniformah.

Medtem, ko Kras gori in se tisoči prostovoljnih gasilcev, članov civilne zaščite, vojakov in prostovoljcev bori z ognjenimi zublji, se SdSovci zabavajo na svojem letnem taboru v Bovcu. Tako sprevrženo, da sploh nimam besed, ki bi opisale mojo jezo in bes ob tem.

Kot posmeh vsem, ki poskušajo ukrotiti požar in ki tvegajo svoje življenje, se SdSovci nastavljajo kameram in objavljajo “sebke” z ljubljenim vodjem, ki seveda znova dokazuje, da nima niti kančka socialnega čuta, saj bi v nasprotnem primeru že zaradi same situacije v Sloveniji odpovedal to prireditev, predvsem pa bi upošteval stroko, ki odsvetuje dejavnosti na soncu za starejše osebe. Po ogledu fotografij udeležencev tega tabora gre namreč za točno to ogroženo skupino ljudi, ki se sedaj “družijo, prepevajo in uživajo v športnih” aktivnostih na žgočem soncu.

Seveda je za njih pomembno zgolj to, da rajajo in širijo laži o tem kdo je kriv za vse skupaj. In njihovi verniki jim seveda verjamejo. Pri tem pa vsi skupaj pozabljajo, da so bili ravno v SdSu in NSiju tisti, ki so želeli ukiniti sredstva prostovoljnim gasilcem in ki v odboru za obrambo 28.10.2021 niso potrdili predloga izplačila dodatka prostovoljnim gasilcem. Toliko o tej njihovi skrbi za gasilce.

Ob tem se bom obregnil še ob “gasilca” Tonina, ki je namesto za gasilce milijone in milijone namenjal za staro železo za vojsko, pod pretvezo, da gre za denar za zaščito Slovenije. Medtem ko Slovenija gori in imamo kup železa s katerim si ne moremo pomagati, morajo prostovoljni gasilci po svojih močeh reševati situacijo.

Sramota!

SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1
SDS se na billboardih zahvaljuje z gasilcem v ruski uniformi1