Napisal bom. Jelinčič je imel prav, ko je izrekel, da je narod glup. Drugače si ne znam predstavljati razlike v cenah, ki so “prisotne” na trgu. V teh dneh je bila namreč polemika o higienskih pripomočkih za ženske na tviterju – seveda so to temo najbolj komentirali ravno moški. In ker sem v Italiji, sem šel v trgovino preveriti cene. Enaki tamponi v Italiji 2,60€, v Sloveniji 5,79€.

Jeap. Mene je cena presenetila. Predvsem pa se počasi zavedam, da v Sloveniji cene narekujejo trgovci in z njihovimi maržami državljani očitno ne moremo kupovati “poceni” stvari. Če sem zadnjih “pizdil” nad ceno pesta genovese, ki je za 3 evre dražji kot v Sloveniji, potem me je cena tamponov še malce bolj presenetila, saj to ne gre za “prestižni” izdelek “brez katerega se lahko živi”, ampak za higienični pripomoček, ki bi moral imeti dostopno ceno vsem!

Ampak očitno so v Sloveniji trgovci kasta zase in si lahko privoščijo 100 in več odstotno maržo na izdelke, ki jih prodajajo. Ker je “narod glup”, pa jih seveda kupuje.

Sicer nimam pojma o tamponih – za razliko od domoljupcev, ki so na tviterju komentirali te izdelke, ampak verjamem, da se ne pokvarijo kar tako, kajne? Posledično, če jih nabaviš 10 “kosov”, pri tem “prišparaš” 30 evrov oz. imaš že skoraj povrnjeno pot v Italijo in nazaj.

Očitno bomo kmalu v Italijo hodili po “špecerijo” in higienične pripomočke, ker so naši trgovci pogoltni na denar in služijo na takšen način. Kolk zanimivo bi bilo videti cene brez marže v trgovinah – saj bi šele takrat dobili občutek koliko nas “nategujejo” in koliko preplačamo izdelke.

cena tamponov