Kar se dogaja na nacionalki zadnje obdobje je kriminal. Janez je nastavil svoje nesposobneže, ki želijo dokončno uničiti nacionalno televizijo. Ampak očitno vse to ni bilo dovolj, da bi zaposleni na nacionalki stopili skupaj in pokazali #fakof nesposobnežem, ki so jih nastavili. S prihodom Uroša Urbanije pa so se stvari spremenile in očitno je zaposlenim prekipelo in so v etru izrazili podporo Saši Krajncu, ki ga želi Urbanija “premestiti”, ker pač ni ubogljiv kot si on predstavlja novinarsko neodvisnost.

Dogajanje na nacionalki ni ok. Prejšnja ablast si je nastavila svoje nesposobneže, ki so poskrbeli, da so gledanosti oddaj padle, da so se oddaje, ki so imele visoke “rejtinge” ukinili, predvsem pa so poskusili vzpostaviti vzporedni informacijski program – ki pa ga nihče ne gleda. Mečejo denar skozi okno in uničujejo tisto, kar naj bi bilo neodvisno. Uredniki zahtevajo vsebine, ki jim jih narekujejo drugi in novinarji so zgolj in samo marionete.

Ampak enkrat je tega dovolj. Ob zadnji potezi Uroša Urbanije, ki je želel premestitev Saše Krajnca, sem se vprašal kdaj bodo zaposleni na RTV stopili skupaj in začeli s stavko. No, stavke ni bilo, so pa kolegi novinarji prišli v podporo v studio nacionalke na koncu oddaje, ki jo je vodil Saša Krajnc. Majhen korak, ampak zelo velik.

Upam, da ni to zadnji korak in da se bodo novinarji borili za novinarsko svobodo in ne bodo postalo zgolj podružnica Nova24, kot so si to predstavljali na Trstenjakovi. Prav tako upam, da bo več zaposlenih na RTV pristopili k temu tihemu uporu in se ne bodo poskrili od strahu. Seveda ob tem pričakujem poteze vlade, da se uredi to sranje, ki vlada na nacionalni televiziji in da se uredijo delovne razmere, ki bodo omogočale novinarsko svobodo.

upor na rtv slovenija
upor na rtv slovenija