Foto: Aleš Fevžer Foto: Aleš Fevžer

Zakaj naši športniki nimajo poenotenih športnih oblačil?

Naši športniki nas s svojimi rezultati vedno znova razveseljujejo in navdušujejo. Gledanost prenosov športnih tekmovanj na televiziji dosega najboljše “rejtinge” in gledalci doma pred “malimi zasloni” uživamo ob predstavah naših športnikov. Ampak vedno znova se mi zastavi eno preprosto vprašanje: “Zakaj naši športniki nimajo poenotenih športnih oblačil in bi tako dvignili prepoznavnost Slovenije na več nivojih?”

Zakaj ima vsaka panoga svoj dizajn športnih oblačil? Zakaj imajo nekateri takšne odtenke športnih oblačil, nekateri drugačne? Zakaj je opremljevalec ene reprezentance blagovna znamka x, druge reprezentance pa blagovna znamka y? Ali se res ne da poneotiti tega in bi tako naši športniki precej bolj komunicirali državo iz katere prihajajo kot pa jo sedaj, ko ne veš povsem natačno zakaj so reprezentančni dresi takšne barve kot so.

Razumem. Veliko je interesov. V vrhunskem športu je pač to stalnica. Vsaka panoga ima svojega opremljevalca, vsaka panoga ima svojega “malarja” in vsaka panoga ima verjetno nekoga, ki ima 3 minute časa in si želi biti “oblikovalec” oblačil in posledično dobimo to spakedranščino, namesto, da bi dobili enak “oblikovalski jezik” za vse športnike. Predvsem barve bi bile lahko enake in tudi stil oblačil bi bil lahko enak.

Ampak očitno je lažje tako kot je, ko si vedno znova malce presenečen, ko vidiš naše športnike iz različnih panog kako nosijo povsem različna športna oblačila, ki so drugačnih odtenkov in drugačnega dizajna.

Zaprmej imamo v Sloveniji kakšnega strokovnjaka s tega področja, ki bi lahko rekel “bobu bob” in pripravil celotno kolekcijo za vse športe in bi le tako dobili “unificirana” športna oblačila. In potem bi se morali opremljevalci držati teh smernic in ne bi bilo vse skupaj “šareno” kot je sedaj.

Foto: Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer
  1. Ves zakaj v NBA ligi gostujoca ekipa nikoli ne nosi belih dresov ?

      1. Da se ne vidi kako so prepoteni, ker gostujoce ekipe pogosto nimajo prilike oprati drese.

Komentarji so zaprti.