Skupina Joker Out je v splet poslala svoj drugi studijski album ‘Demoni’. “Naslov ‘Demoni’ smo delno izbrali tudi, ker sem kakšen mesec pred izidom, ko nisem imel postavljene še niti polovice besedil, dobil občutek, da so to moji demoni, ki me preganjajo, vse skupaj pa se je dobro ujelo s tem kakšen zvok lovimo, kakšno atmosfero želimo ustvariti s to glasbo,” pravi frontman Bojan, njegovi soborci pa dodajajo: “Da je bilo posneti drugo ploščo, po prvencu, kakršen je bil naš – ljudje na koncertih pojejo čisto vse pesmi z albuma – velik izziv. Mogoče smo zato tik pred izidom občutili malo negotovosti, kakšen bo sprejem, a po sporočilih, ki jih prejemamo danes, smo ustvarili dober izdelek.”

Med desetimi skladbami sta dve v srbščini (ena od teh je naslovna) in dve, ki ste ju že slišali na koncertih skupine. “Prva je ‘Vse, kar vem’, druga pa ‘Ne govoriva več o tem’, ki je nastala leta 2018 in je še iz širšega nabora, ki smo ga imeli za prvenec. Tokrat si, za razliko od kakšne pesmi na prvencu, nismo drznili posegati v besedilo, saj so jo naši poslušalci že vzeli za svojo in bi jih samo zmedli. Pri ‘Umazanih mislih’ smo morali malo spremeniti tekst, da je pesem postala to, kar je, tukaj bi nas pa oboževalke najbrž ‘pojedle’, če bi v besedilu karkoli spreminjali,” se namuznejo mladi rockerji.

‘Demone’ je z Jokerji krotil producent Žare Pak, za miks in mastering je poskrbel Američan Todd Burke, Leon Firšt je aranžiral ‘Novi val’, svoj prispevek pa so dali tudi Danijel Bogataj, Mila Peršin in Bela Pak, basist skupine MRFY, Lenart Merlin, pa je ploskal pri ‘Katrini’.

Albumu ‘Demoni’ lahko prisluhnete ali si ga prenesete na vseh digitalnih glasbenih platformah: https://bfan.link/demoni-joker-out

joker out demoni
joker out demoni