Luka Doncic Instagram Rookie of the Month Luka Doncic Instagram Rookie of the Month

Luka Dončić in njegov nagajiv nasmeh

Luka Dončić je eden izmed tistih športnikov, ki so ponesli ime Slovenije v vse konce in kraje tega sveta. Njegove košarkarske mojstrovine se viralno delijo po spletu in vsak nasprotnik, ki igra proti ekipi v kateri je Luka Dončić ima “rešpekt” pred njim. Ko igra Luka Dončić imam občutek, da je eden izmed redkih špornikov, ki uživa v igranju košarke in nagajiv nasmeh na njegovem obrazu je prav simptomatičen.

Veliko je dobrih, samo eden je najboljši. Tako bi lahko opisal igranje Luke Dončića v naši reprezentaci, ki jo spremljamo te dni na tekmah v Nemčiji. Enkrat gre našim boljše, drugič slabše. Ko nam gre dobro, smo vsi navdušeni nad njimi, ko se nam zgodi BIH pa postanemo “kavč selektorji”, ki točno vemo kaj bi bilo potrebno storiti in kaj vse je šlo narobe. Lepo, kajne? Ampak ni tole zapis o “pametnjakovičih”, ampak o nasmehu Luke Dončića.

Luka Dončić se kljub njegovi slavi ni veliko spremenil. Lahko bi bil nedostopen, lahko bi bil mrk, lahko bi bil muhast ali pa samovšečen in bi na silo poskušal vse opraviti sam. Pa vendar temu ni tako. Luka se mi zdi ravno nasprotje vsemu temu. Njegova pojavnost na igrišču, ko gledam njegov nasmeh ko se vrača na svojo polovico igrišča in se muza, ali pa ko sedi na klopi in z obrazom pokaže svoje čustva in emocije, ki se zbudijo v njem so “priceless”.

Lahko bi bil vse drugo, pa je zgolj to kar je on – preprost in dobrodušen košarkar. In ravno za to je verjetno cenjen in tudi eden izmed najboljših na svetu. Pri njemu ni igranja, ampak je igranje prisotno samo na igrišču. In ostali ga imajo radi in ga spoštujejo. Predvsem pa ga cenijo in cenijo tudi njegovo znanje in njegove “trike”, ki se potem v nedogled rolajo po spletu.

Srčno upam, da bom še dolga leta lahko spremljal ta Dončićev nagajiv nasmeh, ko nas bo s svojimi predstavami spravljal v dobro voljo, predvsem pa dokazoval, da se lahko v športu tudi resnično uživa, čeprav gre za šport na najvišji ravni. In upam, da bo za Dončičem prišel še kakšen slovenski up, ki mu bo kmalu lahko stal ob strani. Žiga Samar je že eden izmed predstavnikov te nove generacije, ki nas bo kmalu navduševala.

Luka Doncic Instagram Rookie of the Month