volk dlako menja volk dlako menja

Janez Cigler Kralj, kandidat NSi za predsednika Slovenije / #wtf

Včeraj, ko sem zasledil novico, da NSi pošilja v boj za predsedniškega kandidata Janeza Ciglerja Kralja, sem najprej pomislil, da gre za bučko. Ampak ne gre. Dejansko se je NSi odločila, da bo Cigler Kralj, ki je bil v prejšnji vladi minister za delo, družino in socialne zadeve in ima zaradi napačnih odločitev na rokah mnogo mrtvih v DSOjih, njihov najboljši kandidat. Ker Logar je za NSi odšel preveč “levo”.

Vsak dan dobimo kakšnega novega kandidata, ki bi rad zasedel predsedniški prestol, ki ga je zadnja leta zasedal instagram precedenik, ki je iz te funkcije naredil burko. V bistvu bo težko najti slabšega predsednika kot je ta oseba, ki je bila na tem položaju sedaj. In očitno se tega zavedajo v strankah in posledično v boj pošiljajo “kren” kader.

Bil sem prepričan, da bo Ljudmila Novak predsedniška kandidata NSija. Kljub temu, da se ne strinjam z njenimi stališči, pa se mi med NSijevci zdi še daleč najbolj primerna za to funkcijo. Cigler Kralj pač ne, čeprav po samovšečnosti bi se lahko kar kosal z aktualnim precednikom, kajne?

Še ob bok izjavi, da je Logar preveč “levi” za NSi. Saj ne vem ali naj se jočem ali smejem. Namreč, ko se nekdo, ki je veljal za trdi člen SdS odloči, da bo zaradi volitev povsem obrnil svojo retoriko in se poskušal distancirati od SdSa, potem je jasno da gre zgolj za premišljeno potezo. Dejstvo je namreč, da ljudje ne volijo več radi SdSovcev in njihovih kandidatov in je vsakemu kandidatu to zgolj dodatno breme v predvolilnem času.

Zato je tudi Logar postal “povsem nekaj drugega” kot je v času, ko še ni napovedal svoje predsedniške kandidature. Z drugimi besedami – če se distanciraš od SdSa, to še ne pomeni čisto nič. In ne, Logar pač ni “levi” politik, ampak je izrazito desni, čeprav se trudi biti všečen tudi drugemu polu. Ampak je preveč prozoren in mu le to ne uspeva.

volk dlako menja
volk dlako menja

Komentarji so zaprti.