100 dni mineva odkar je dr. Robert Golob s svojo ekipo prevzel vodenje držav. 100 dni, ko ljudje znova lahko živimo, saj nas nihče ne omejuje, ne ustrahuje, kaznuje, zapira v občine, predvsem pa 100 dni brez militantne retorike, ki smo jo bili navajeni dve leti pred tem in predvsem 100 dni brez deljenja naroda na njihove in ostale.

Čevlji, v katere je dr. Robert Golob stopil, zagotovo niso bili udobni. Zapuščina za SdSovsko vlado je vse prej kot dobra popotnica za naslednja štiri leta, predvsem pa vsak dan pade kakšen nov okostnjak iz omare in vsak dan znova se najdejo dokazi, da si je prejšnja ablast demokracijo predstavljala po svoje, delila denar med svoje in delala razkol med državljani. Da o vseh njihovih bonbonierah, ko je metala denar s “ta veliko lopato” med ljudi, niti ne pišem, ker nima smisla.

Vlada dr. Roberta Goloba je precej drugačna. Kljub temu, da sem bil skeptičen, da je vzel v vlado tudi tiste, ki so se krepko opekli na volitvah, se ta poteza ni izkazala za tako napačno. Delajo. Trudijo se v teh razmerah, ko je energetska kriza, ko se višajo cene energentov, ko so dobili nasprotnika v obliki “gospodarskih združenj” in ljudje pričakujejo, da bo Golob s čarobno palico rešil vse težave.

Po anketah so državljani veliko bolj zadovoljni s to vlado kot pa so bili z Janševo. Ukrepi, ki jih sprejema ta vlada delujejo. So pa proti temu “gospodarstveniki”, ker bi tudi oni radi milijone in nizke cene energentov, kajti to jim je omogočila Janševa vlada. In seveda so sedaj na drugi strani kot je aktualna vlada.

To se precej dobro kaže če spremljate 24ur, kjer si očitno želijo, da bi ta vlada čim prej razpadla, saj so interesi interesnih skupin ogromni in medij jim pri tem pomaga. Ker Golob ni pristal na sodelovanje z NSijem, ki je metal državne milijone skozi okno za infrastrukturne projekte in delil denar naokoli, je precej v nemilosti gospodarstva. Ampak nič ne de. Vsak vodi državo po svojih najboljših močeh in prav je, da se najprej poskrbi za državljane in potem za podjetja.

Zagotovo nas čaka huda zima in začetek obljubljene recesije, ampak ne dvomim, da ne bomo tudi to preživeli, če smo preživeli dve leti Janševe vladavine, ko smo bili vse drugo kot pa ljudje! In upam, da se nikoli več v življenju ne bom počutil tako!

robert golob svoboda premier slovenije