Poslanci SdSa so se skupinsko testirali na droge. In 27 poslancev je bilo na testu negativnih. Odlično za njih, malce manj za nas, kajti to pomeni, da so oni dejansko takšni po naravi. Jaz sem vseeno upal, da temu ni tako in da je vse to povezano s čim drugim. Očitno sem živel v napačnem upanju.

SdSovci bi radi spravili skozi zakon o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge. Sam sem to predlagal že pred leti, ampak k tem zakonu bi bilo potrebno dodati še cel kup alinej – da nihče od vladne ekipe ne sme biti v kazenskem postopku v času opravljanja funkcije. Da enako velja tudi za poslance – saj se vsi spomnimo situacij iz preteklosti, ko so bili nekateri v kazenskih postopkih.

Prav tako bi pričakoval, da k temu zakonu dodajo še zakon o kulturi obnašanja – in vanj vključijo tudi obnašanje na družbenih omrežjih. In če grem še korak dlje, naj vsako jutro, pred vsako sejo preverijo alkoholiziranost vseh prisotnih na sejah. In tudi vsaj 90 odstotno obveznost obiska sej in glasovanja na njih.

Če že želijo spremembe, naj bodo to spremembe, ki bodo velike in bodo imele korist za državljane.

Me zanima, če ti testi na prepovedane droge vključujejo tudi teste na medikamente. Tiste, ki jih predpišejo zdravniki in ki jih ljudje kot za stavo goltajo, da lahko preživijo dan in da lahko “normalno” funkcionirajo. Me zanima koliko poslancev SdSa bi šlo skozi takšen test?

p.s.: a ne bi bil že čas, da se marihuana odstrani s spiska “prepovedanih” drog? Ali pa se doda alkohol na ta spisek!?