kraljica elizabeta kraljica elizabeta

Ob smrti britanske kraljice Elizabete II. sem dobil občutek, da je Slovenija britanska kolonija

V 97 letu in po 70 letih vladanja je umrla britanska kraljica Elizabeta II. Ob spremljanju slovenskih internetnih portalov in medijev pa sem v teh dneh dobil občutek, da je Slovenija vsaj britanska kolonija in da je potrebno njeni smrti nameniti nešteto člankov in še več časa v “etru”. Ali je to res tako pomembna novica, da mora biti vseprisotna?

Razumem, da se je za Anglijo končalo neko obdobje. Razumem, da je bila kraljica Elizabeta II. nekaj kar si težko predstavljamo, ker ne živimo v ustavni monarhiji in nimamo občutka kako je imeti kraljico – dasiravno bi lahko potegnili kakšno primerjavo s trenutnim precednikom, ampak nivo je povsem drugačen. Tudi razumem, da je za Angleže njena smrt nekaj podobnega kot je bila za Jugoslavijo smrt Josipa Broza Tita.

Pa vendar, to kar počnejo mediji v teh dneh v Sloveniji, pa meji že na norost. Prvih 8 člankov na enem izmed internetnih portalov je namenjenih smrti kraljice. Prvi 20 minut informativne oddaje na televiziji je namenjenih tej smrti. Kot sem že v naslovu napisal – v teh dneh sem dobil občutek, da je Slovenija britanska kolonija in smo s smrtjo kraljice izgubili del svoje identitete.

Verjamem, da je pri nas še vedno čas kislih kumaric, da ni afer, ki bi se vezale na politiko, ker ni Janez na ablasti in da je treba ustvarjati novice. In smrt je pravšnja za to. Mogoče bi lahko medijii bili takšni kot je bila ona. Z malo besedami povedali vse in se ne bi ponavljali do nezavesti kot to počnejo sedaj.

Ampak očitno je, da ljudje želijo te informacije in da jih konzumirajo, če jim jih mediji servirajo. In po vseh “RIP in peace” sem dobil občutek, da je večina Slovencev bila nadnavdušena nad kraljico in jih je njena smrt prizadela in spravila na kolena, v solze in sedaj žalujejo ob tem dogodku.

kraljica elizabeta

  1. Hja, smrt drugega najdlje vladajočega kralja v zgodovini se tudi ne zgodi vsak dan, tako da je medijska norija vsaj delno razumljiva – za spremembo. Ko se je pred nekaj leti poročil eden njihovih princev, so na Pop TV v odjavni špici 24kur čez “tri najpomembnejše novice dneva” razvlekli KRALJEVSKA POROKA STOLETJA. Takrat sem se jaz spraševal, da nismo slučajno postali britanska kolonija.

  2. Dejstvo je, da je bila Elizabeta II pomemben svetovni voditelj, ki je izjemno oblikovala 20. stoletje.

Komentarji so zaprti.