nova24 tomasic nova24 tomasic

Gledanost RTV Slovenija je padla za več kot 20 odstotkov v primerjavi maj 2021 in maj 2022

To, kar se dogaja z RTV Slovenija je kriminal. Nesposobno vodstvo, ki ga je nastavila Janševa vlada ima “odlične” rezultate. Gledanost RTV Slovenija je padla za 21 odstotkov v primerjavi maj 2021 in maj 2022, gledanost osrednjega informativnega bloka (od 18.57h do 20h) na TVS1 je v istem časovnem obdobju padla za 25 odstotkov. Čestitke najbolj nesposobnemu vodstvu RTV!

Številke, ki bi morale biti alarmantne. V vsakem privatnem podjetju, kjer bi rezultati padli tako nizko v primerjavi s prejšnjim letom bi vodstvo odletelo in se zavedno poslovilo od svojih funkcij. Vendar ne znotraj RTV Slovenija, kjer taisti ljudje, ki uničujejo in razkrajajo javno televizijo in ne uživajo podpore zaposlenih, še vedno obstajajo na svojih položajih.

Ja, situacija ni bleščeča, ampak drugače tudi ne more biti, če na vodilna mesta nastaviš ljudi, ki nimajo veze s “profesijo” imajo pa pravi “pedigre” oz. pravo “partijsko” knjižico. Ampak ker gre za “državno” firmo je temu pač tako, da se ne meri uspešnosti po rezultatih dela, ampak “všečnosti” vodstva. Z drugimi besedami – vse je narobe s tem kar se dogaja na javni televiziji.

Namesto, da bi se Andrej Grah Whatmough sam poslovil od funkcije, ki ji ni kos, se to seveda ne bo zgodilo. Raje bo uničil še tisto, kar še ni uničeno znotraj nacionale televizije. In pri tem mu bodo stali ob strani njegovi pribočniki, ki imajo podporo v politiki.

Čakam, kdaj se bo dr. Golob lotil čiščenja tega “hleva” in kdaj bomo dobili končno javni servis, ki ne bo zgolj orodje v rokah ene opcije, ki si pač uzurpira medij za lastno politično agitacijo.

nova24 tomasic