Kosarkar Dion Waiters se ni zastrupil s CBDjem ampak s THCjem NIJZ da ne boste zavajali Kosarkar Dion Waiters se ni zastrupil s CBDjem ampak s THCjem NIJZ da ne boste zavajali

Sojenje na EuroBasketu je bilo na zelo nizkem nivoju

Slovenija je včeraj izgubila proti Poljski in se tako poslovila od EuroBasketa. Razlog za poraz je nepomemben in kljub vsem kavč komentatorjem, ki danes komentirajo razplet je potrebno našim fantom čestitati. Škoda, ker jim ni uspelo premagati Poljske in se uvrstiti naprej, ampak to je šport in enkrat zmaga ena ekipa, drugič druga. Dejstvo pa je, da je slabo sojenje sodnikov odločalo veliko tekem EuroBasketa in tako pustilo slab pečat pri gledalcih.

Par sekund pred koncem včerajšnje tekme, ko je Slovenija za Poljaki zaostajala tri točke, je imel Klemen Prepelič še eno možnost za napad, vendar ga je eden izmed Poljakov pri tem ustavil. Sodnik, kljub temu, da je bil par metrov stran od njega ni “piskal” osebne napake, ampak je kljub začetno dvignjenim rokam se odločil, da ne bo šlo za osebno napako, čeprav je bil Klemen nepravilno oviran.

Samo ena izmed res čudnih odločitev sodnikov na včerajšnji tekmi, ki pa bi lahko za Slovenijo prinesla preobrat. Vendar se je sodnik odločil drugače in naši so bili poraženi. Tudi celotna tekma je potekala v precej podobnem “ritmu” sodnikov, ki so se odločali precej drugače kot bi se lahko.

Ja, seveda sem navijal za Slovenijo, vendar sem poskušal biti objektiven. Za razliko od sodnikov, ki so vseeno precej krojili usodo Slovenije na tej tekmi. Veliko prekrškov nad Dončićem, kar smo se lahko na tekmah lahko že navadili, “ne piskanje” korakov, čeprav se je Poljak sprehodil brez “tapkanja” mimo naših, itd itd itd …

Seveda se po tekmah vedno išče krivca, vendar moj namen ni ta. Zgolj vesel bi bil, če bi bila košarka in pravila in sodniške odločitve za vse enake in bi se sodilo z enakimi “vatli”. Vendar tokrat se ni in žal mi je, da so tekme EuroBasketa odločali sodniki in njihovo videnje situacij. Škoda!