stavka rtv stavka rtv

Včerajšnji Dnevnik na RTV Slo je dokaz nesposobnosti vodstva televizije / gre lahko nacionalka še nižje?

Na RTV Slovenija je včeraj potekala stavka. Program je bil pripravljen, ampak ni bil po volji vodstvu televizije proti katerim je med drugim uperjena stavka. Pripravili so svoj “program” in dokazali, da ima v Sloveniji dno dno – včerajšnji Dnevnik na RTV Slo je zgolj in samo dokaz nesposobnosti vodstva televizije in nižje ne gre. Upam!

To, kar so skupaj sklamfali za Dnevnik je milo rečeno sramotno. Od voditelja, do “novinarjev”, ki so pripravljali “novinarske” prispevke – Pirki je znova dokazal, da očitno ne ve kaj pomeni beseda novinarstvo, “kakopač” ni šlo tudi brez povojnih pobojev in seveda je na koncu sledila posnetek intervjuja Možine z Jančičem. Tako uravnoteženo, da je kar bolelo, kajne?

Sicer sem se mučil, ampak če ne bi bil priča tega, potem o tem ne bi mogel pisati. In potem ne bi vedel, da kljub prepričanju, da gre desnica lahko še vedno globje, se mi zdi, da se tega ne da preseči. V 25 minutah so poteptali vse novinarske standarde, dokazali, da so zgolj in samo izpostava Nova24 in da jim je edino mesto – mesto na smetišču zgodovine, kjer bodo študentom novinarstva pokazali primer kako se ne ustvarja medija in kako se ne ustvarja vsebine.

Sramota za vse tiste, ki so sodelovali in dokazali, da bodo za “gospodarja” naredili vse – sebe osmešili tako, da bo prav smešno srečati kdaj te ljudi na cesti in se jim privoščljivo nasmehniti v obraz. Mogoče se sploh ne zavedajo svojega dejanja, ampak mislim, da gledalci doma pred TV zasloni nismo takšni “kreteni” kot si oni očitno predstavljajo da smo.

Sedaj bi bil skrajni čas, da se “nažene” to združbo iz RTVja in se postavijo stvari zopet na pravo mesto. Ker tole včeraj je bila smer v katero pluje RTV zadnja leta, ko se na njej “udejstvujejo” desnosučneži, ki mimo novinarstva še niso šli. So pa pripadni pravi politični opciji.

Ja, priporočam ogled tega skropucala od včeraj, da boste videli kako omejen in kako ubog je njihov svet!

stavka rtv