nesreca nesreca

Čestitke Darsu / več kot 12 ur za odpravo posledic prometne nesreče in prometni infarkt

Včerajšnje stanje na cestah proti Štajerski je bilo katastrofalno. Zjutraj se je pred predorom Podmilj v smeri proti Celju zgodila prometna nesreča in pol Slovenije je doživelo prometni mrk. Čas vožnje se je na tem odseku podaljšal za več kot eno uro. Dars je potreboval skoraj 15 ur, da je odpravil posledice te prometne nesreče.

Razumem. Dež. Gostejši promet in pride do prometne nesreče na avtocesti. Vse razumem. Ne razumem pa, da potrebuje podjetje, ki skrbi za avtoceste več kot 15 ur, da odpravi posledice prometne nesreče in v tem času pol Slovenije doživi prometni kolaps – 20 in več kilometrske kolone in čas potovanja, ki se je podaljšal za več kot uro. Čestitam Darsovcem, ki vsakič znova dokazujejo, da nimajo pojma kaj delajo in da to kar delajo – delajo zelo narobe.

Prometni “infarkti” postajajo stalnica na slovenskem avtocestnem omrežju. Pričakoval bi, da ima Dars pripravljene načrte kako ukrepati v takšnih primerih, da skrajšajo zastoje, predvsem pa da poskrbijo, da se promet čim hitreje vrne v normalne tirnice. Ampak očitno živim v zablodi in se Darsovcem ne gre za to, da bi čim hitreje uredili in odstranili posledice prometne nesreče.

Smešno, da v vsem tem čakanju včeraj nisem videl niti enega policijskega vozila in policije, ki bi urejali promet in ga preusmerjali. To bi bila ena izmed prvih stvari, ki bi se morale zgoditi, ko se zgodi nesreča na avtocesti. Sicer pride do 10 in več kilometrskega zastoja in reševalna vozila niti ne morejo priti na kraj dogodka – tudi vozila, ki bi odpeljala razbitine so v enaki situaciji.

Glede na to, da se je nesreča zgodila zjutraj, bi pričakoval, da bo popoldan, ko se valijo trume vozil nazaj proti domu – proti Štajerski, da bo to že urejeno. Pa vendar ni bilo. Verjetno jim je to nepomembno – ali pa bodo našli kakšen prozoren razlog zakaj niso prej uspelo sanirati posledic nesreče. In tako sem zaradi njihove nesposobnosti vrgel stran vsaj uro in pol svojega življenja, ki mi je ne bo nihče nikoli vrnil.

Ker tole ni prvi tak dogodek, ampak je postalo to že stalnica, bi bilo mogoče smiselno, če bi Dars dobil novo vodstvo, ki bi znalo pripraviti načrte kako reagirati v takšnih primerih in kako zmanjšati čas, ko je avtocesta neprevozna – ali pa prevozna zgolj po enem pasu. Če ne znajo tega, potem naj razmišljajo o kakšni drugi zaposlitvi, kjer bodo našli rešitve. Avtoceste so jim očitno pretrd oreh, da bi ga lahko strli.

nesreca

  1. Kaj pa ce je morala policija pred ciscenjem vse pofotkat, poiskati vse dokaze, speljatk ugotovitveni postopek? Pa saj ne pride samo avtovleka in odvlece vozilo.

  2. Daj no. Policija fotkala, merila in preiskovala vec kot 10 ur? Dve udelezeni vozili, ne pa neka masovna nesreca!

Komentarji so zaprti.