Uroš Urbanija je predlagal, da bi imeli na RTV Slovenija več prenosov svetih maš. Očitno mu število 17 na leto ni dovolj in bi on raje imel 55 svetih maš na leto. Ja, odfukal se jim je do konca. Program, ki ga že tako nihče ne gleda, bo očitno postal še bolj negledljiv in interes sedanjega vodstva RTV je zgolj in samo do konca uničiti nacionalno televizijo.

Zanimivo, da ni Uroš Urbanija predlagal, da bi bila maša vsak dan. Dvakrat. Očitno popuščajo. Predvidevam, da bomo lahko vsako nedeljo spremljali tudi “svete maše” ostalih ver in religij. In da bodo njihove predstavnike vabili v pogovorne oddaje in se bodo lahko preizkusili kot komentatorji aktualnega političnega dogajanja.

Optimist, kajne? Vsi se zavedamo, da temu pač ne bo tako in je edina vera v Sloveniji, ki dobi toliko pozornosti zgolj in samo katoliška vera. Ampak očitno jim ni dovolj. Očitno bi še več medijskega prostora s svojimi pravljicami.

Ampak Uroš Urbanija je očitno pozabil na nekaj – če bodo prenosi svetih maš preko “malih ekranov”, bo posledično manj ljudi šlo v cerkve. In posledično bo cerkev dobila manj denarja od nabirk. Očitno o tem ni razmislil. Mogoče pa bo uvedel 090 linijo, da bodo lahko ljudje že kar med sveto mašo donirali denar cerkvi. Sploh ni slaba ideja, mar ne?

Ja, odfukal se jim je do konca. In naj imajo Nova24, kjer lahko 25 ur na dan prenašajo svete maše – drugih vsebin itak nimajo in prenašajo posnetke stare več kot pol leta. Pri svetih mašah ne bo nihče opazil razlike, če je stara pol leta ali pa čist “frišna”. Pa ciljna publika je tudi bolj “pozabljive” sorte.