Če se še kdo sprašuje čemu je namenjen Državni svet, je danes dobil odgovor. Zgolj za to, da nasprotuje odločitvam trenutne oblasti, da pomaga ex ablasti in da eklatantno ne upošteva odločitev ustavnega sodišča in glasuje po željah in pričakovanjih desnega pola. Ukinimo Državni svet čim prej!

Danes je državni svet s 17 glasovi za in 11 proti izglasoval odložilni veto, na pred pred tednom dni potrjene spremembe družinskega zakonika v parlamentu. S tem se je postavil nasproti odločitvi ustavnega sodišča in dobili smo nov dokaz, da Državnega sveta kot takšnega ne potrebujemo.

Da bi bilo vse skupaj še malce bolj žalostno, sta Primc in Zevnikova v državni zbor vložila 30.600 podpisov državljanov za naknadni zakonodajni referendum o noveli družinskega zakonika. Seveda to ne bo šlo skozi, saj imamo v Sloveniji 90. člen ustave, ki določa, da ni dopustno imeti referendumov o zakonih, ki odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin. In ravno to se je pred tednom dni zgodilo. Parlament je odpravil neustavnost, kar so zapovedali ustavni sodniki, vendar očitno ustava v Sloveniji ne velja za vse.

Nekateri imajo občutek, da so nad ustavo, saj obstaja neka knjiga, ki naj bi bila nad tem. No ja, taisti ljudje verjamejo v brezmadežno spočetje, pravljice in ostale stvari. Aja. Pa za otroke se jim gre. “Kao”.

Bo Ales Primc zahteval odstop Branka Grimsa levicarske podgane s tako steklino