parada ponosa parada ponosa

Vprašanje za predsedniške kandidate / kaj bi storili, če bi vaš otrok ljubil osebo istega spola?

Imam dokaj preprosto vprašanje za vse kandidatke in kandidate za predsednika RS. V primeru, da bi vaš otrok ljubil osebo istega spola, kaj bi storili? Bi se mu odrekli? Bi ga poskusili “spreobrniti”? Bi se ga sramovali? Bi prikrivali to? Odgovor kandidatov je zelo dober lakmus papir za odločitev komu bom dal glas na volitvah.

23. oktobra bomo na volitvah oddali glas za predsedniškega kandidata, ki nas bo najbolj prepričal in kateremu bomo najbolj zaupali. Posledično se mi je pojavilo preprosto vprašanje, ki bi ga rad zastavil kandidatom (po vrsti, kot bodo na volilnih listih): Milan Brglez, Anže Logar, Janez Cigler Kralj, Miha Kordiš, Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič in Sabina Senčar.

Zanima me, kako bi sprejeli dejstvo, da vaš otrok ljubi osebo istega spola?

Odgovor je lahko kratek in jedrnat. Ni potrebe po poskusih “spinanja” in po poskusih odvračanja pozornosti. Prav tako me ne zanima kakšno je vaše mnenje o ustavi, ali vremenu, ampak zgolj in samo odgovor na to preprosto vprašanje.

Imam občutek, da nisem edini, ki ga zanima odgovor in me čudi, da ga še noben voditelj v različnih soočenjih ni zastavil vsem zbranim kandidatom, ki bi tako morali iskreno odgovoriti o tej temi o kateri je veliko govora zadnje čase.

Prosim za pomoč – če delite vprašanje, da dobim odgovor in posledično se bom lažje odločil komu bo šel moj glas v nedeljo! Hvala za pomoč.