Mastercard TrackTM bo moderniziral 125 bilijonov dolarjev vreden globalni trg B2B placil Mastercard TrackTM bo moderniziral 125 bilijonov dolarjev vreden globalni trg B2B placil

Mastercard bo bankam omogočil trgovanje s kriptosredstvi

Mastercard predstavlja popolnoma nov program Crypto SourceTM, ki bo finančnim institucijam omogočil, da svojim strankam ponudijo varne možnosti trgovanja in storitev na področju kriptosredstev.

Poročilo Mastercard New Payments Index za leto 2022 namreč navaja zanimivo dejstvo, da 29 % sodelujočih v globalni anketi poseduje kriptovaluto kot investicijo, dodatnih 65 % vprašanih pa si želi, da bi njihova trenutna zaupanja vredna finančna institucija ponudila storitve s področja kriptosredstev.* V  ta namen je nastal program Crypto Source, ki s pomočjo rešitve Mastercard Crypto SecureTM v ekosistem kriptosredstev vnaša dodatno varnost ter ob tem nudi podporo izdajateljem kartic pri zagotavljanju skladnosti s kompleksnimi regulatornimi pravili. Finančne institucije, ki so partner podjetja Mastercard, bodo v sodelovanju z reguliranimi in licenciranimi ponudniki skrbništva nad kriptosredstvi pridobile dostop do popolnega obsega storitev.

Zbirka rešitev Mastercard s področja kriptosredstev za banke in finančno-tehnološka podjetja tako vključuje:

  • tehnološko in partnersko podporo za omogočanje nakupa, hrambe in prodaje izbranih kriptosredstev;
  • upravljanje varnosti, vključno z rešitvami Mastercard za preverjanje identitete, analitiko kriptosredstev, nadzor transakcij, preprečevanje pranja denarja, ‘poznavanje poslovanja’ in stopenj življenjskega cikla, kibernetsko varnost in biometrijo;
  • možnosti za plačevanje s kriptosredstvi in njihovo unovčevanje s pomočjo široke ponudbe produktov, vključno s kriptokarticami, odprtim bančništvom in čezmejnimi storitvami. Poleg tega bodo lahko finančne institucije ponudile dodatne funkcionalnosti s tehnologijami Mastercard, kot so digitalni računi in rešitve za nagrajevanje zvestobe.
  • upravljanje programa kriptosredstev, vključno z oblikovanjem programa, razvojem produktov ter implementacijo tehnologije, pa tudi optimizacijo vstopa na trg in svetovalnimi storitvami. S tem Mastercard bankam, finančno-tehnološkim podjetjem in izdajateljem nudi popolno podporo pri množičnem uvajanju programov s področja kriptosredstev.

»Bistvo poslovanja Mastercard je zaupanje. Danes najavljamo povezan pristop k storitvam, ki bodo naslednji milijardi uporabnikov pomagale varno in zanesljivo vstopiti v ekosistem kriptosredstev. Naša nedavna vlaganja na tem področju, med drugim prevzem podjetij CipherTrace in Ekata, nam zagotavljajo edinstveno zbirko možnosti, s katerimi bomo lahko strankam in potrošnikom ponudili tehnično najnaprednejše rešitve na trgu,« je dejal Ajay Bhalla, direktor kibernetike in inteligence pri podjetju Mastercard.

»Naš cilj je preprost – raziskovati kriptosvet in tehnologije digitalnih sredstev, na katerih temelji, ter ponuditi potrošnikom izbiro pri plačevanju. Navdušeni smo, da gradimo na temelju dolgoročnega partnerstva s podjetjem Paxos in tako soustvarjamo inovacije, s katerimi bomo finančnim institucijam zagotovili varno in zanesljivo tehnologijo,« še dodaja Jorn Lambert, izvršni direktor za digitalizacijo pri podjetju Mastercard.

Program Mastercard Crypto SourceTM je trenutno v pripravi za izvedbo pilotnih programov. Več podrobnosti o razpoložljivosti bo na voljo kasneje.

Vir: *Raziskava z naslovom Globalne napovedi, vpogledi in analize, ki sta jo opravila The Harris Poll in Mastercard med 21. aprilom in 21. marcem 2022. V spletnih intervjujih je sodelovalo 35.040 odraslih z vsega sveta (17.071 žensk in 17.969 moških), ki tvorijo nacionalno reprezentativne vzorce trgov v 5 regijah.

  1. Ma prej ko vse tole kripto s**nje crkne, boljse bo za vse.

Komentarji so zaprti.