nasilje nasilje

Vzgojni opomin za pripadnike skupine “gang 1107”, ki je napadla 13 letnika in objavila video na internetih / kdo je tu nor?

Pred dnevi je skupina fantov fizično napadla 13 letnika pred šolo. Udarce in brce v osebo na tleh in vse ostalo so posneli in objavili na internetih. In dobili so vzgojni opomin. Kdo je tu nor? Ali res ni v Sloveniji načina, da bi se ustavila takšna dejanja in da bi se mladi počutili varne pred in v šoli?

Verjamem, da udarci bolijo. Še bolj boli, da je ta posnetek brutalnega pretepa mladega fanta zakrožil po spletu in mu bo pustil posledice za dolgo. Ampak to, da dobijo te nasilni bullyi zgolj vzgojni opomin pa je višek vsega. Sam bi pričakoval kakšne hujše sankcije – recimo mesec dni prevzgojnega doma in naj se potem dokazujejo tam, kjer so “njihovi” sovrstniki.

Mogoče še ena stvar, ki je ob tem dogodku ne smemo prezreti. Nekateri mediji so objavili videoposnetek tega nasilja nad 13 letnikom. Da, prav ste prebrali. Celo tako daleč je šla ta perverzija, da so ob tem v članku zapisalu, da je oče izjavil, da je ta posnetek naredil največ škode 13 letniku. In vseeno so objavili ta posnetek. Fuj in fej. In sram je lahko medije, ki sodelujejo pri uničevanju tega otroka, kar mu bo pustilo posledice za večno.

Prav je, da se pogovarjamo o tem. Prav bi bilo, da bi za takšne primere obstajala posebna enota na policiji, ki bi prevzela takšne primere in bi jih po hitrem postopku uredili. Namreč, če so ti fantje to storili enkrat in jo odnesli brez večjih posledic, ni hudič, da ne bodo svoje prakse še kdaj ponovili. In ko bodo videli, da sistem ne deluje in da se jim nič ne zgodi, bodo še bolj pogumni. In to ne pelje v prijazno prihodnost.

nasilje