Opravil sem držvljansko dolžnost - prvič sem šel na volitve 2 Opravil sem držvljansko dolžnost - prvič sem šel na volitve 2

Na predsedniških volitvah gre moj glas za Natašo Pirc Musar

Jutri so predsedniške volitve. Čas, ko se bomo znebili precednika, ki je dve leti, ko smo tonili v fašizem gledal stran, ker se je pač odločil, da ne bo moralna avtoriteta. Ker imam tega dovolj za eno življenje, gre moj glas za Natašo Pirc Musar.

Vedno komuniciram komu bom dal glas oz. kdo je tisti, ki mi je bližji. Letos je bila odločitev težka. Zelo težka. Če bi bila v predsedniški igri Marta Kos, bi bila moja odločitev precej lažja. Tudi Miha Kordiš bi bil zanimiva izbira, saj bi ga prav rad videl v vlogi vrhovnega poveljnika vojske RS.

Logar in Kralj sta odpadla že takoj na začetku, saj Logarjevo pretvarjanje, da ne ve kaj se je dogajalo dve leti, ko je bil minister vlade, mi ni niti najmanj všeč. Cigler Kralj pa zastopa stališča, ki so skregana z logiko in predvsem sodijo nekam v začetek 19. stoletja. Ampak očitno potrebujemo tudi takšne kandidate.

Senčarjeva me ni prepričala, saj nima vsebine, medtem ko me je zadnje čase precej navduševal Prebilič – vendar, ker se mu ne bo uspelo prebiti v drugi krog, je odpadel kot kandidat, ki bo prejel moj glas. Ostal je še Milan Brglez, ki ima državniško držo, ampak v soočenjih se ni najbolj izkazal. Vsaj mene ni prepričal.

Tako je ostala Nataša Pirc Musar. Kandidatka, ki ni bila tiho ob dvoletni vladavini Janeza, ko se je dnevno kršila ustava. Ki je javno povedala svoje mnenje in tako “požrla” veliko dreka z nasprotnega pola. Če kaj, potem se zavedam, da bo kot predsednica imela svoje mnenje, predvsem pa da ga bo tudi skomunicirala. Za razliko od precedenika Pahorja, ki bo odšel v anale zgodovine kot najbolj nesposoben predsednik Slovenije.

Nataša Pirc Musar ima določene poglede s katerimi se ne strinjam. Ampak, ker se zavedam, da bo prišlo do drugega kroga in da lahko v drugem krogu Logarja premaga zgolj ona – je moja odločitev pragmatična. In moj glas gre njej.

Tale objava ne krši volilnega molka, ker nisem organizator volilne kampanje. Tudi to je jasno skomunicirala Nataša Pirc Musar že pred leti in tako onemogočila strašenje in pa kazni, ki so se delile pred tem zaradi objav na družbenih omrežjih.