volitve volitve

En žig na glasovnici na rednih voliščih, dva žiga na glasovnici na volišču “omnia” / omejenost domoglupcev je fascinantna

Večini domoglupcev ni jasno zakaj je na nekaterih glasovnicah na današnjih volitvah en žig, na drugih glasovnicah pa sta dva. Razlaga je preprosta – ne gre za nobeno zaroto, niti nihče ne krade glasovnic, kot mislijo domoglupci: en žig na glasovnici je na rednih voliščih, dva žiga sta glasovnici na volišču “omnia”. Pika.

Kot pri vsakih volitvah do sedaj, so se domoglupci odločili, da jim bo tudi te volitve nekdo ukradel. Zato so začeli z množičnim tvitanjem glasovnic z enim žigom – seveda imajo vse te glasovnice obkroženega istega kandidata. Jasno je koga, mar ne?

In ob tvitanju se sprašujejo zakaj ni dveh žigov na glasovnici. Ker je pač njihov “domet” omejen, je tukaj še enkrat razlaga: en žig na glasovnici je na rednih voliščih, dva žiga sta glasovnici na volišču “omnia”.

In ne, nihče ne krade glasov Logarju ali Cigler Kralju, ampak lepo je imeti vedno na zalogi izgovor, ko izgubiš na volitvah. Se spomnite zadnjih parlamentarnih? Domoglupci so verjeli v “kulije” pri katerih “izgine tinta” in pozivali volivce, da naj prinesejo svoje kulije na volišča.

Ah, ja. Kako preprost je njihov svet. Vedno so za vse krivi drugi, predvsem pa vedno najdejo teorijo zarote, da lahko čez nekoga pizdijo.