Dve leti so nas ustrahovali. Nas poniževali. Nas zapirali znotraj meja občin in sprejemali odloke, ki so bili v nasprotju z ustavo. In sedaj bi taisti poslanci SdSa radi varovanje od parlamenta do garažne hiše. Ker jih je strah. Ker se bojijo ljudstva.

Ideja SdSa me ni presenetila. Če dve leti teptaš demokracijo v Sloveniji, potem je kruta realnost to, da te nihče nima rad. Lažem. Njihovi volivci jih imajo radi. Ampak ne tako radi, da bi jim stali ob strani, ko odhajajo iz parlamenta do garažne hiše. Ker je očitno poslance SdSa strah, so se odločili, da bi imeli varovanje. V bistvu so šli še korak dlje – oni bi si želeli, da so poslanci varovane osebe. In sloni letij, kajne SdSovci.

V tujini so politiki normalni ljudje. S kolesom se ministri ali pa celo premierji vozijo v službo. Ker služijo državljanom in ne zgolj lastnim interesom, jih ni strah naroda. Pri nas je obratno. Pri nas je poslance opozicije strah naroda – kar me ne preseneča. Ljudi, ki niso pošteni je strah ljudi, to so me učili že v mladosti. In očitno drži za poslance SdSa.

Saj je imel Hojs idejo, ki jo sicer ni uspel uresničiti – da bi imeli predor med parlamentom in garažno hišo. Tako bi se počutili varno v Sloveniji, ki so jo v zadnjih letih povsem “razklali”. In ja, pri tem so močno sodelovali desnosučni mediji, ki vsakodnevno ustvarjajo #fakenews.

Glede na to, da podzemnega rova očitno ne bo, bi pa vseeno bilo smiselno prisluhniti ideji, ki je padla na tviterju. Rumene rutice, veriga in gredo v spremstvu policije čez cesto – da se kdo slučajno ne izgubi, ali pa da slučajno kdo ne zgreši garažne hiše. Če bi videli poslanca SdSa, ki “tava” po mestu pa se mu napiše “ornk” kazen za ogrožanje varnosti državljanov.