Mandat precednika se končuje. Mandat, ki je dokazal, da je lahko ta funkcija zgolj sama sebi namen in da so za Pahorja bolj pomembni instagram všečki kot pa dogajanje v Sloveniji. Po koncu mandata bi se Pahor rad vrnil nazaj v SD in tako dobil kakšno “dobro” protokolarno mesto v tujini, kjer bi se skril pred državljani Slovenije. Srčno upam, da mu stranka SD pokaže fakiča in ga odvrže na smetišče zgodovine, kjer bo z velikimi črkami zapisan kot najbolj nesposoben predsednik RS.

Dve leti, ko se teptajo ustavne pravice si tiho kot miš, ker te Janez drži za jajca. Dve leti se delaš, da nisi moralna osebnost, ko je Janez na ablasti. Ko se zamenja oblast, dokažeš da si pokveka in začneš s pridiganjem Golobu ob njegovih dejanjih, ker pač moraš do konca opraviti svoje poslanstvo, ki ti ga je namenil Janša.

In seveda si na koncu želiš dobro protokolarno službo, saj ima trenutno stranka SD pod okriljem zunanje ministrstvo in je tako vstop nazaj v stranko SD tudi vstopnica v dobro plačano službo, kjer boš lahko še naprej igral “Kena” in se fotkal za instagram. Za naš denar. Ker pač nisi sposoben najti službe na trgu dela in ker si preračunljiv, potem si želiš nazaj v stranko SD, katero si povsem izneveril in dokazal, da so tvoje vrednote povsem drugje. Oz. da si človek brez morale in vrednot. Da si zgolj oportunist, ki želi biti všečen – pa ti všečen samo sebi in ogledalu v katerem se vsak dan gledaš. Mora biti precej grozno v tvoji koži in verjamem, da si želiš “spizditi” iz Slovenije, ker te je sram iti med ljudi.

Če bo stranka SD sprejela nazaj Pahorja, bo dokazala, da ji je vseeno za voljo ljudstva. S tem bo izgubila še tisto malo političnega kapitala, ki ga še ima, saj je vsakomur jasno, da stranka SD nima dobre politične popotnice in da je stranka na napačnem tiru že precej časa. Mladi iz stranke SD bi jo lahko temeljito spremenili in predvsem povzdignili nazaj na mesto, ki ga je nekoč imela, vendar so jo v vmesnem času določeni ljudje s svojimi odločitvami pahnili nazaj v čas in prostor.

Borut Pahor pač ni socialni demokrat. Borut Pahor je zgolj senca samega sebe, ki je skozi leta izgubila svojo pojavnost in je zanimiva samo mulcem na instagramu. Vsem ostalim je že zdavnaj jasno, da si takšne osebe ne želimo blizu in okoli sebe. Da to ni oseba, ki si jo želimo na katerikoli državniški funkciji. Ampak ja, to je Pahor. Kdorkoli je karkoli drugega pričakoval od te osebe, se je pač močno motil. “Lep nasmeh” je pač dokaz votlosti in umanjkanja vsebine in to, da se Pahor oglasi ob Janševem muzeju osamosvojitve in ob odpoklicu veleposlanika, ki je kršil pravila, je zgolj dokaz, da Pahorju ni več prostora v našem političnem prostoru.

Mogoče pa še kdaj v življenju (buh ne dej) pride na ablast Janez, pa bo Pahor spet dobil svojih 5 minut slave in kakšen dobro plačan stolček v tujini. Če stranka SD sprejme nazaj Pahorja, bo to dovolj povedno o njih samih in kot takšni si ne zaslužijo več naziva socialni demokrati.

borut pahor
borut pahor