rtv slovenija postaja nova24tv rtv slovenija postaja nova24tv

Zakaj bizarno predreferendumsko soočenje o RTV vodi desnosučna Vida Petrovčič

Včerajšnje predreferendumsko soočenje o RTV je bilo precej bizarno. Že dejstvo, da ga vodi desnosučna Vida Petrovčič, ki očitno ne razume poslanstva “novinarja” v studiju je bilo dovolj, da sem se odločil, da ga bom spremljal. In na koncu mi je bilo seveda žal, saj to ni bilo soočenje, ampak zgolj poskus “bednega” napada na predlagatelje zakona. Seveda bom na referendumu dal glas ZA, saj si ne želim takšne nacionalne televizije.

To, da v studiju gostiš štiri nasprotnike in tri zagovornike je seveda bizarno. Da k tem štirim dodaš še “novinarko”, ki se je “odlično” pripravila na soočenje, pa meji že precej na norost. Kot uvod je bil 5 minutni govor Mira Cerarja o tem zakonu, ki je bil “kao” izhodišče za vse skupaj.

No, ni bil izhodišče, saj je po par minutah postalo jasno, da desni pol oz. tisti, ki so proti, sploh ni prebral zakona in da ga niti ne razume, saj sicer ne bi “streljali” takšnih neumnosti in poskušali preusmeriti pozornost na vse ostalo. V bistvu je v tem “briljiral” Turk, ki je v debato vpletel višje davke, dražjo ceno goriva … In v bistvu poskušal diskreditirati nasprotno stran s povsem bizarnimi stvarmi.

Tamari Vonta je namreč očital, da menja politične stranke in se je do nje obnašal kot da bi bila za “šankom” – ji skakal v besedo in klobasal kolosalne neumnosti. Ampak drugega od njega ni bilo pričakovati.

To včeraj pač ni bilo soočenje – saj je Vida Petrovčič imela pripravljene samo “argumente” proti zakonu in niti enega za zakon. Ampak desnosučni temu rečejo “pluralnost” in kritika oblasti.

Še posebej “zabaven” del se mi je zdel del o zastopanju predstavnikov verskih skupnosti. Novi zakon namreč namesto dveh predlaga eno osebo. In seveda so se v RKC takoj “zbunili”. Kot je predstavnik verskih skupnosti dejal, je v Sloveniji več kot polovica Slovencev v RKCju?!? Resno? In če smo že pri tem, zakaj ne bi bile enako zastopane vse verske skupnosti? Zakaj ne bi dobila tudi Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja enega predstavnika? Pa satanisti? A oni niso ljudje, al kako je s tem?

V bistvu je bilo soočenje tako bedasto in tako vsebinsko prazno s strani desnega pola, da bi sam odšel iz studija in se zahvalil Vidi Petrovčič za “njeno profesionalnost”. Ja, to je ta nacionalna televizija po volji desnice.