lekarne in cene lekarne in cene

Po obisku lekarne mi je jasno zakaj toliko oglasov za farmacevtske proizvode na televiziji

Verjetno nisem edini, ki opaža enormno število oglasov za farmacevtske proizvode na televiziji. Včasih imam občutek, da samo farmacija drži “oglaševanje” pokonci, saj so v oglasnem bloku trije ali štiri oglasi za njihove proizvode. Obisk lekarne razjasni ta “misterij” in znesek, ki ga plačaš te opomni kdo odlično služi s svojimi proizvodi.

Izogibam se lekarn, kot tudi zdravnikov. Pa vendar je vsake “kvarte” potreben obisk lekarne ali zdravnika. Tokrat je bil obisk lekarne “preventivne” narave, saj je vse več kihanja, kašljanja in smrkanja okoli mene. Odločil sem se, da preventivno vzamem par farmacevtskih izdelkov, ki jih dobim brez recepta in tako poskrbim, če se me kaj loti.

Ker nimam občutka koliko stanejo proizvodi, sem si “dal duška”. Na koncu pa sem moral globoko vzdihniti, požreti slino in sem se odločil, da bom raje zdrav kot pa se “futral” s farmacevtskimi proizvodi. Glede na to, da nimam pojma kaj deluje in kaj ne, sem nabavil proizvode za katere sem že slišal od ljudi, ki so mi blizu.

Kaj me je šokiralo? Da stane 10 vrečk aminograna skoraj 30 evrov, da stanejo pastile isle 5 evrov, da stanejo pastile septabene 7 evrov, da stane angal 10 evrov.

Majhna vrečka farmacevtskih proizvodov je stala skoraj 60 evrov. In občutek, da me je nekdo “ornk nategnil” je bil še dolgo prisoten. Predvsem za to, ker vsi ti proizvodi ne zagotavljajo “instant” zdravja, ampak so samo delček v celotnem spektru, ki lahko doprimore k boljšemu imunskemu sistemu.

Kljub znesku, ki sem ga plačal v lekarni, pa sem vesel, da sem odkril zakaj toliko oglasov za farmacevtske proizvode na televiziji. Ker si ljudje zapomnijo oglase in potem kupujejo te izdelke, ki zagotovo nimajo “nizkih” marž in zagotovo niso iz “čistega zlata” kot sem dobil občutek. No, jaz sem prav iskal proizvode, ki jih ne oglašujejo. Naj farmacevti mečejo denar za oglaševanje skozi okno z veliko lopato! Vsaj to zadoščenje sem dobil!

lekarne in cene