Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Ker sta Ladislav Troha in Vili Kovačič proti, sem jaz 3 x ZA

Včerajšnje soočenje pred o referendumu o RTV zakonu je bil še en dokaz zakaj je treba iti na volišča in oddati svoj glas ZA spremembo zakona o RTV. To, kar si je dovolila Vida Petrovčič in nasprotniki zakona je skrajno pokvarjeno, predvsem pa dokaz, da je laž nesmrtna duša SdSovcev. Če iščete razlog kako glasovati – če sta Ladislav Troha in Vili Kovačič proti, potem moraš biti zagotovo ZA.

To zadnje je seveda ni razlog zakaj je treba glasovati ZA. Glasovati ZA je potrebno, ker RTV Slovenija potrebuje prevetritev – tako kadrov, vsebine, predvsem pa potrebujemo zakon, ki bo primeren letu 2022. Potrebujemo zakon, ki bo depolitiziral RTV in ki bo omogočal, da bo RTV pluralna, predvsem pa zaupanja vredna ustanova. Že dolgo časa namreč ni in vsakič znova, ko potekajo soočenja, dobimo dokaz, da temu ni tako.

Desni pol, ki je brez argumentov se poslužuje laži in zavajanj. Omenjanje, da se bo podražila RTV naročnina je zraslo na njihovem zeljniku. Whatmough je s tem prišel v javnost septembra in ne Golob, kot so včeraj poskušali zavajati desničarji. Ampak ne da se mi o lažeš, ki jih sproducirajo, ko odprejo usta, na desnem polu. Pač to je njihov modus operandi.

Bolj boleče je bilo včeraj poslušati Vilija Kovačiča, ki se je izgubil nekje v času in prostoru in ni vedel zakaj je v studiju. Ko pa je besedo dobil Ladislav Troha in začel s svojimi nebulozami in mu voditeljica ni vzela besede – ja, to je očitno ta pluralizem, ko lahko vsak govori neumnosti v eter in državljani, ki plačujemo to, jih moramo poslušati.

Leta 2010 je šlo na referendum o RTV okoli 15 odstotkov državljanov z volilno pravico. Upam, da bo tokrat drugače. Da bomo znali spraviti svoje riti s kavča in se odpraviti na volišča. Da končano to strahovladje in uničevanje javnega servisa, ki se ga gredo desničarji v zadnjih časih.

RTV Slovenija ima preko 12.000.000 evrov minusa, ker jo vodijo ljudje, ki so nekompetentni, ampak so pripadniki prave stranke. Gledanost oddaj je porazna in Bacek Jon jih rešuje, da jih sploh kdo gleda. Zaupanje v javni servis je na dnu. In desnosučna politka se je očitno odločila, da ga uniči do konca.

Recimo NE temu sranju in oddajmo glas ZA. ZA vse nas. In ZA boljšo prihodnost. Naj odidejo na smetišče zgodovine že tretjič v enem letu!

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane