Sport TV dobil ekskluzivne pravice za prenos nogometnih tekem EURO 2020 in kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 Sport TV dobil ekskluzivne pravice za prenos nogometnih tekem EURO 2020 in kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022

Ko desni pol ne razume, da volitve niso nogometna tekma

DVK se je odločila, da bodo pospešili uveljavitev zakonov, ki so bili potrjeni na referendumu. Na seji, ki naj bi bila 15. decembra bodo sprejeli poročilo in lahko bodo začeli teči postopki in bodo lahko stopili v veljavo še letošnje leto. Seveda se na desnem polu “hudujejo” nad to odločitvijo DVKja in primerjajo volitve z nogometno tekmo. Pri tem se seveda “ustrelijo v koleno”, ker ne razumejo razlike. Ampak za njih je to nepomembno.

V teh dneh je bilo z desnega pola veliko izjav v stilu, da je to enako, kot če “nogometni sodnik deset minut pred koncem ugotovi, da se rezultat ne bo spremeni, in odpiska konec tekme”.

No, naj samo za trenutek poskusim razložiti razliko med nogometno tekmo in volitvami oz. referendumom. Pri nogometu igra še vedno poteka. Pri volitvah se pa “zbiranje glasovnic” konča ob točno določenem času. In to, kar je “problem” pri referendumu so “mrtvi volivci”, ki so umrli v času med razpisom volitev ali referenduma in jih je potrebno upoštevati pri kvorumu.

Glede na to, da je bil referendum gladko sprejet in kvorum ni bil niti blizu, je seveda ta primerjava povsem neustrezna in neprimerna. Še več – pokaže zgolj nerazumevanje desnega pola, da se volitve končajo ob določenem času in da tudi 10.000 mrtvih ne prinese razlike. Ne za kvorum in ne za spremembo rezultata. Torej je stvar končana in ne gre “za prekinitev” tekme, kot si to “predstavljajo” na desnem polu.

V bistvu je absurdno že to, da nekdo primerja volitve in nogometno tekmo in postane seveda jasno, da ne razume ne enega in ne drugega pojma. Ampak ja, njim pride vse prav, čeprav nima veze z ničemer.

Sport TV dobil ekskluzivne pravice za prenos nogometnih tekem EURO 2020 in kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022

Komentarji so zaprti.