protesti 28 maj 2021 ljubljana 8 protesti 28 maj 2021 ljubljana 8

Ker desni pol ne zna aktivirati svojih privržencev, bi morala to storiti civilna družba, ki je kolesarila zadnji dve leti

Včerajšnja Tarča je bila zopet dokaz, kako si desni pol predstavlja “demokracijo”. Merše, komentator na portalu Domovina.je je včeraj ene parkrat ponovil, da civilna družba sedaj, ko je na oblasti Golob, ne protestira. Smo pa protestirali ves čas Janševe vlade. In nekako ne more razumeti, da civilina družba, ki je kolesarila sedaj ne počne enako!

Ne razumem, zakaj se Meršetu to zdi čudno. On primerja strahovladje Janše s situacijo, ki je sedaj v Sloveniji. Ko smo bili zaprti v meje občin, ker se je Janez tako sprdnil in se je kasneje izkazalo, da so nam bile kršene ustavne pravice. Ali pa mogoče Merše ne razume, da situacija sedaj niti najmanj ni podobna tisti situaciji. Kljub temu, da so mu ostali prisotni v studiju to poskušali razložiti, on tega ni razumel, ali pa ni hotel razumeti.

Še bolj pervezno je, da so taisti desni ves čas protestov le te smatrali kot nekaj, kar se ne bi smelo dogajati. Kar ni prav, da se dogaja in bi jih morala policija omejevati. In sedaj taisti ljudje pričakujejo, da bodo drugi šli na ulice in protestirali, kajti sedaj bi bilo to gotovo povsem primerno. Ja, tale shizofrenost je precej smešna. Ampak nekaj drugega je še bolj smešno.

Merše se je v svojh monologih pogosto dotaknil vprašanja – zakaj civilna družba sedaj ne protestira. Nekako ne more razumeti, da civilna družba ni nekaj na klic, kar se prebudi in uboga ukaze. Merše pozablja, da to ni desni pol, kjer se organizira prevoz in pingo sok in ljudje pridejo na protest. Protesti za časa vlade Janeza so bili spontani in ne to, kar bi si želel Merše.

Prisotni v studiju so Meršetu lepo svetovali, da se organizira in da začne protestirati. Da bo zagotovo našel nekaj somišljenikov in bodo zanetili “iskro”. Ampak tega se desni pol seveda ne bi šel. Oni sedaj s prsti kažejo na kolesarje, ker ne protestiramo in opravljamo svoje naloge. Nekako tako si desni pol predstavlja demokracijo. Oni bi bili v varnem zavetju, ostali pa bi opravili njihov posel.

Nalijmo si čistega vina. Ni dobro v tej situaciji. Tale menjava Bobnarjeve bo pustila zavedanje, da je treba Golobu dvojno gledati pod prste. Tudi to, da nekdo, ki ni na plačilni listi vlade, ki nima nobene pogodbe z nikomer, obiskuje ministrstva in svetuje o varnosti, je še daleč od tega da bi bilo ok. Pa vendar, to ni niti promil tega, kar smo doživeli v dveh letih pod Janezom. In upam, da se tega Merše zaveda, saj sicer bom močno podvomil, da sploh ve o čem on govori.

Desnica, organizirati se bo treba. Pri vas bo sicer prišlo to od zgoraj navzdol in ne bo spontano. Pri vas pač ljudje ne pridejo na proteste, če ni pingo soka in sendviča in organiziranega prevoza.

protesti 28 maj 2021 ljubljana 8