potni list v enem dnevu potni list v enem dnevu

Potni list v istem dnevu

Kako do potnega lista v enem dnevu? Preprosto. Greš na upravno enoto do 10. ure zjutraj, oddaš potrebno fotografijo in imaš s seboj dokument, plačaš za hitro izdelavo potnega lista in ga greš lahko še v istem dnevu iskati na upravno enoto v Celje. In tako dobiš potni list v enem dnevu.

Verjetno nisem edini, ki je par dni pred potovanjem odkril, da mu je potekel potni list. Na žalost me na to ne opozarja noben portal, čeprav so vsi ti podatki v samem sistemu – kot me recimo za registracijo vozila. In ker sem to ugotovil, ko sem izpolnjeval podatke za vizo, sem moral na hitro najti rešitev.

Zaposleni na upravni enoti za Bežigradom so bili prijazni in tudi svetovali so mi kako lahko v istem dnevu pridem do novega potnega lista. Malce me je sicer presenetila cena fotografiranja za potni list – 12 evrov sem plačal za fotografijo, ki je nisem dobil fizično, ampak je bila odložena na “strežnik” javne uprave, kjer so potem to sliko uporabili za moj novi potni list.

Ja, očitno stvari lahko potekajo tudi na takšen način in očitno se marsikaj da. Sedaj bi bilo dobro, da bi uredili še “obveščanje” o poteku dokumentov preko portala “e-uprava, edavki” ali pa še kakšnega, ki se ga zdajle ne spomnim.

Aja, cena je bila okoli 62 evrov in vožnja do Celja. In potni list imam,

potni list v enem dnevu