Ko sem se odločil za Maldive, sem imel v mislih šnorkljanje. In po drugem dnevu lahko napišem zgolj in samo – šnorkljanje na Maldivih je #topshit. V Sloveniji nabavil malce boljšo masko in plavutke, da bom lahko užival v podvodnem svetu, iz predala potegnil GoPro in nabavil zgornje zaščitno majico z dolgimi rokavi.

Atol je koralni otok plitvo obročaste oblike z laguno v sredini. Takšna je definicija. In če izbirate Maldive, potem priporočam, da izberete otok, ki je v bistvu atol, da se boste lahko direktno potapljali na koralnem grebenu, ko boste stopili iz sobe.

Sam imam to srečo, da je Fihalhohi resort “stacioniran” na koralnem grebenu in lahko vsakič, ko grem v vodo uživam v pogledu, ki je vreden “milijon dolarjev”. Ja, “nemoti”, morski psi, morene in vse ostalo kar je možnega pod vodo je na “dosegu roke” in GoProja.

Ravnokar prišel iz vode, kjer sem več kot dve uri plaval naokoli in užival v neskončnem številu rib in jih poskušal “ujeti v objektiv”. Ali mi je uspelo? Spodaj je prvi posnetek, v naslednjih dneh, ko bom po nasvetih fotografa in podvodnega ribolovca Aljoše Rebolja še malce bolj izpilil tehniko, pa bom predstavil še nove posnetke. In ni hudič, da ne bodo boljši kot je ta spodnji.