Čas je za Ctrl + N (ali pa Cmd + N, če si Mac uporabnik). Čas je za leto 2023, ki naj bo boljše kot je bilo staro. Pa saj ni bilo tako slabo kajne? Kljub energetski krizi, kljub super volilnem letu in porazu Janeza na vseh frontah. V bistvu, če sem optimist, potem je bilo leto odlično. Če sem pesimist, pa bi bilo lahko leto precej boljše. Ampak leto je za nami, čas je za “obračune” in čas je za novoletne zaobljube. Ki se jih bomo držali zgolj par dni in potem bo šlo vse skupaj v pozabo. Kot lani in leta pred tem.

Verjetno bi moral sedaj narediti povzetek leta 2022 in narediti plane za leto 2023. Plane, ki jih sicer verjetno ne bom izpolnil, pa vendar je to nekakšna vsakoletna folklora.

Leto 2022 je bilo zame precej zanimivo in dobro leto. V bistvu se ne morem pritoževati, saj sem si uresničil nekatere želje, ki so bile že “dolgo časa” na “meniju”. Ne, ne gre za hrano, ampak gre za materialne stvari. Mini, Lotus, cel kup Michelinovih restavracij, par zanimivih potovanj, novo leto na Maldivih .. Ja, kdo me plačuje, bi si lahko kdo zastavil vprašanje.

Vendar je vse to povsem nepomembno, če ni človek zdrav. Kaj ti pomaga, če imaš “vse” in če nimaš časa za to, da bi lahko v teh “stvareh” užival in jih izkoristil? Že dolgo časa trdim, da je edina dobrina, ki je ne moreš kupiti čas in da je to edino kar šteje v življenju. Poleg družine in prijateljev, ki so zelo pomembni in se tega zaveš ponavadi prepozno.

Dovolj filozofiranja in obračanja besed. Samo nekaj vam želim v letu 2023 – da najdete čas za vse neumnosti tega sveta, da si vzamete čas za prijatelje in družino in da se namesto z nepomembnimi stvarmi raje ukvarjate s tistim kar šteje – s samim seboj!

Pa srečno!

srecno 2023
srecno 2023