Kako veš da se pričenja poletje in migracije na Hrvaško po naslovih novic v naših medijih Kako veš da se pričenja poletje in migracije na Hrvaško po naslovih novic v naših medijih

Nič več gneče na mejah s Hrvaško / do kdaj morate zamenjati kune?

Hrvaška je vstopila v “šengensko” območje oz. območje brez notranjih meja. Posledično to pomeni, da na mejah s Hrvaško ne bo bo več gneče, vendar bomo še vedno za potovanje na Hrvaško potrebovali osebne dokumente – na meji jih pač ne bomo več nikomur kazali in ne bomo več “pizdili” nad počasnimi carikini, ki so nam podaljšali pot zaradi čakanja v kolonah.

Poleg tega se z današnjim dnem na Hrvaškem spreminja še par drugih stvari. Ena izmed njih je, da je sedaj evro postal njihova uradno plačilno sredstvo. Do 14. januarja bo možno še plačevati v kunah, potem pa zgolj in samo še v evrih.

Če imate doma kune jih boste lahko zamenjali v bankah – vendar je to odločitev posamezne banke. Do 28. februarja pa boste lahko do 8.000 kun dnevno zamenjali na Banki Slovenije – kasneje kun ne bodo več brezplačno menjavali.

Hrvaška bo tako postala še bolj “obljudena” destinacija in če so bile sedaj gužve na mejnih prehodih, se bodo sedaj preselile par kilometrov naprej. Na cestninske postaje, ki so bile tudi že sedaj ozko grlo, vendar nad temi gužvami nismo nikoli tako “pizdili”. Srčno upam, da bo Hrvaška uredila “vinjete” in posledično ne bo več zastojev pred cestninami, ampak bodo zastoji na avtocestah – tako kot je sedaj to pri nas v Sloveniji.

Nikoli pač ne moreš zmagati in nikoli ne moreš vsega urediti “bulletproof”. Vsekakor pa bodo vikend pobegi na Hrvaško precej manj stresni kot so bili do sedaj. In cene nepremičnin na Hrvaškem bodo šle navzgor, ker bo veliko ljudi ugotovilo, da je to dobra investicija.

Kako veš da se pričenja poletje in migracije na Hrvaško po naslovih novic v naših medijih

  1. Jaz ne vem zakaj slovenclji tako radi rinejo h kockarjem, ki jih ze tako ali tako postrani gledajo in se jim smejijo. No, zdaj se bodo tudi kockarji nehali smejati, ko se jim bo vse podrazilo za 100%.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja