Zadnja dva dneva je najbolj vroča tema v Sloveniji pot Urške Klakočar Zupančič z letalom na Dunaj. S tistim Falconom s katerim je Hojs letel 31-krat v prejšnjem mandatu, pa ni nihče skakal v zrak in srčno upam, da je kdaj vzel mamo na službeno pot! S tistim Falconom s katerim je Tonin letel 18-krat. Da poletov Pahorja niti ne omenjam. 144 letov je bilo v letu 2022 in nihče ni tega izpostavljal. Ko gre Urška na Dunaj, pa imamo v Sloveniji vik in krik. Ampak gremo po vrsti.

Letalo je najdražje, če stoji. To je verjetno vsakomur jasno. Če že imamo državo, potem se je potrebno zavedati, da država ni poceni in da stvari stanejo. Tudi let z letalom ni zastonj, ampak tudi vožnja s protokolarnim spremstvom in vsem pripadajočim osebjem ni zastonj.

Drži, da je do Dunaja kratka pot. Domoglupci bi najraje, da bi šla Urška peš na Dunaj. Drugi skačejo v zrak zaradi ogljičnega odtisa in ji očitajo, da se je ta vlada zavzemala za zmanjševanje le tega, ampak dela pa povsem drugače. Tretji pritrjujejo temu, da je šla z letalom na Dunaj. In ja, Slovenci imamo spet temo, ki nas deli in zaradi katere se med seboj bojujejmo.

Mojih 5 centov. Če imamo vladno letalo, se naj uporablja. Kot se je v prejšnjem mandatu. Kot ga je uporabljal Borut Pahor, ko se je vozil naokoli. Ko ni nikogar to motilo. Sicer raje razpustimo to državo in naj gre vse v maloro.

“Kaj naj bi šla s kočijo?” je izjavila UKZ in takšna komunikacija se ne pritiče osebi na njenem položaju. Namesto, da se desni pol pizdi nad njenim letom s Falconom, bi se morali zaradi te izjave. To bi bilo velo bolj smiselno in celo pilo bi vodo.

Pa da bo jasno, da strošek leta ni tako enormen, je spodaj en zanimiv preračun, ki postavi vse skupaj v drugačno luč. Ampak seveda, ker je UKZ z levega pola, se je nanjo vsulo tako z levega kot desnega pola. In ne, Urška ni šla tja na izlet, ampak na protokolarni dogodek, kajne?

Se spomnite kdaj se je na katerega politika desnice karkoli vsulo z desnega pola? Jaz se ne! Če se kdo sprašuje kdo razume pomen besede demokracija in enakih vatlov za vse!

kocija